Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak polskich znaków w klawiaturze fizycznej do S7+

(Temat utworzony: 10-07-2021 10:22 AM)
10705 Wyświetlenia
Wolraf1
Student
Opcje
Dzień dobry, od jakiegoś czasu mam problem z brakiem polskich znaków w czasie używania dedykowanej klawiatury fizycznej do Galaxy Tab S7 +. Na początku jak kupiłem tablet to były. Jakiś czas temu podłączam klawiature i chcę pisać i brak polskich znaków przy wybraniu prawego ALT. W ustawieniach klawiatury jest ok, polski QWERTY. Korzystałem z pomocy Samsung i leku na całe zło, czyli przywrócenie ustawień fabrycznych, nie pomogło, udostępniałem tablet zdalnie technikowi, nie dał rady, wysłał mnie do serwisu, tam też powiedział, że nie wie o co chodzi. Miałby ktoś może jakiś pomysł, jak to rozwiązać?
0 Like
Przejdź do rozwiązania
84 Odpowiedzi
Atr112
First Poster
Opcje

Pelna zgoda. Rowiazanie przez reset do ustawien fabrycznych i instalacje kolejnych aplikacji to nie rozwiazanie. U mnie problem wystepuje najprawdopodobnniej od ostatniej aktualizacji Androida. Na razie czekam na aktualizacje, pisze bez polskich liter. Wskazane wczesniej rozwiazanie polegajace na przelaczaniu ukladu klawiatury nie dziala. Czy komus udalo sie rozwiazac problem w inny sposob? Na restart do ustawien fanrycznych jestem jeszcze za malo zdeterminowany...

0 Like
Hugo3000
Apprentice
Opcje
Sukces!!! Aktualizacja do Android 12 rozwiązała problem braku polskich znaków na klawiaturze sprzętowej. Mam nadzieję, że od teraz wszystko będzie działać bez zakłuceń.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Hugo3000  Super, to bardzo dobre informacje 😀

Życzę miłego korzystania z urządzenia :smiling-face:

KROPPEK
First Poster
Opcje

Nie wiem jak to Ci się udało, ale u mnie po zainstalowaniu 12ki nadal nie działają polskie znaki w GDocs - czyli w sumie jak dla mnie w podstawowym sofcie do pracy z dokumentami pod Androidem. Nadal czyli jak nie działały tak wciąż ich nie ma. Gmail i w zasadzie reszta appek nie ma z tym problemu, albo problem występuje sporadycznie, a GDocs uparcie nie chce robić. Wszystkie sposoby typu resetowanie różnych cache'ów i pamięci podręcznych nie dają rady. A nie pójdę na instalowanie wszystkiego od zera, "bo inaczej się nie da". Szkoda mi czasu... Ani Book Cover ani żadna zew. klawiatura (Logitech MX Keys) nie działają. Uważam tę sprawę za mocno wstydliwą dla firmy Samsung, bo jednak to nie jest tani sprzęt, jest reklamowany jako urządzenie, które w pełni może zastąpić PCeta i wiele by się z tego zgadzało gdyby nie ta fatalna wada związana z pisaniem w naszym języku. Czuję się niestety wystrychnięty na dudka przez Samsunga przez to, że wciąż nie ma prostego rozwiązania tego problemu. Mimo wielu zalet tego tabletu to akurat powoduje niepotrzebną nerwowość i nieustanne szukanie rozwiązań awaryjnych, a chyba nie o to w tym chodzi. Dałem tej zacnej firmie, którą bardzo jednak cenię sporo czasu na poprawę tego błędu, ale przyjdzie chyba czas na rozstanie się z Tabem, bo do konsumpcji mediów czy samego rysowania są tańsze rozwiązania, a do uniwersalnej pracy pewniejsze.

0 Like
kondzimusic
First Poster
Opcje

Witam,

U mnie ten sposób ze zmianą języka od Slevin1207 zadziałał z Galaxy Tab S7, nie robiłem żadnych resetów. Dodam, że na S22 Ultra od początku wszystko działało prawidłowo. Klawiatura Trio 500.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

0 Like
Zvvierzak
First Poster
Opcje

Siema. Kupilem TAB 8+ 2 dni temu i dziś siadam do pisania a tu nie działają polskie znaki ... przeczytałem cały tan wątek i nic nie pomogło, ale wszedłem w ustawienia klawiatury fizycznej i zobaczyłem, że mam kalwiaturę samsung i klawiaturę swiftkey. Wywaliłem swiftkey i jak widzicie piszę z polskimi znakami. Może komuś to pomoże :smiling-face: 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Zvvierzak  Cześć

Super, dziękujemy za przydatne  informacje :smiling-face:

Fox24
Pioneer
Opcje

Tab S7 FE Pisząc coś w Dokumentach Google nie działają polskie znaki przy korzystaniu z klawiatury w etui. W innych aplikacjach jest OK. Chrome, wyszukiwarka Google i inne ich usługi nie mają z tym problemu i wpisywanie ąęść idzie bez problemu.

Pomoc techniczna Google'a odsyła do Samsunga. Jest jakieś rozwiązanie?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fox24  Dzień Dobry

W zaistniałej sytuacji pomocny może być delikatny reset, nienaruszający danych. Wykonuje się go poprzez przytrzymanie dwóch przycisków jednocześnie, zasilania oraz przyciszania. Przyciski należy trzymać do momentu wyłączenia urządzenia (około 7-10 sekund). Następnie dojdzie do ponownego uruchomienia.

Jeśli to nie pomoże, to aby wykluczyć błąd w oprogramowaniu telefonu, proszę zrobić reset do ustawień fabrycznych, tworząc uprzednio kopię zapasową aplikacją Smart Switch celem zabezpieczenia danych przed utratą. Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Reset do ustawień fabrycznych.

Instrukcja z dokładnym opisem:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

0 Like
Fox24
Pioneer
Opcje

reset wydaje się zbędny (sorry) - polskich znaków w Dokumentach Google nie było od początku. Tablet ma raptem 2 tygodnie. W innych aplikacjach działa poprawnie. Może jakieś ustawienia gdzieś głebiej?

0 Like