Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak polskich znaków w klawiaturze fizycznej do S7+

(Temat utworzony: 10-07-2021 10:22 AM)
10708 Wyświetlenia
Wolraf1
Student
Opcje
Dzień dobry, od jakiegoś czasu mam problem z brakiem polskich znaków w czasie używania dedykowanej klawiatury fizycznej do Galaxy Tab S7 +. Na początku jak kupiłem tablet to były. Jakiś czas temu podłączam klawiature i chcę pisać i brak polskich znaków przy wybraniu prawego ALT. W ustawieniach klawiatury jest ok, polski QWERTY. Korzystałem z pomocy Samsung i leku na całe zło, czyli przywrócenie ustawień fabrycznych, nie pomogło, udostępniałem tablet zdalnie technikowi, nie dał rady, wysłał mnie do serwisu, tam też powiedział, że nie wie o co chodzi. Miałby ktoś może jakiś pomysł, jak to rozwiązać?
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dokładnie tak. Najlepiej wykonaj resetowanie przez przyciski czyli z poziomu trybu Recovery. Jeżeli po tym zabiegu wszystko będzie działać prawidłowo to znaczy, że wina leży po stronie kopii zapasowej. W takim wypadku najlepiej od nowa skonfigurować aplikacje oraz ustawienia telefonu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
84 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
W ustawieniach Wiadomości jest opcja- "Używaj prostych znaków". Powinna być odhaczona.Screenshot_20210710-110435_Messages.jpg
nowan2020
Troubleshooter
Opcje

Dzień dobry,
ja nie mam klawiatury jak ty, ale wielokrotnie instalowałem różne klawiatury w kompie.

To strona kodowa znaków jest nieodpowiednia.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Wolraf1  Dzień Dobry

A jak wygląda sytuacja z klawiaturą dotykową?

Wolraf1
Student
Opcje
Z klawiaturą dotykową, nie ma problemu, mam trzy, Samsung, Gboard i stale używaną Microsoft SwiftKey.
0 Like
Wolraf1
Student
Opcje
Tylko chyba firma Samsung sprzedając tablet i do tego klawiaturę w naszym kraju powinna, systemowo, czy fizycznie umożliwiać generowanie polskich znaków na swojej klawiaturze. W końcu chcą za to 700 zł, czyli tyle za ile można kupić inny tablet.
0 Like
Wolraf1
Student
Opcje
Z wiadomości nie korzystam na tym tablecie, nie mam w nim karty SIM. Sprawa dotyczy Gmaila, notatek, czy też chatów na messengererze.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Nie wiem czy ten artykuł pomoże, ale możesz spróbować
tabletowo.pl/krotki-poradnik-wprowadzanie-polskich-znakow-na-tablecie-z-androidem-za-pomoca-klawiatury-fizycznej/
Bo to zdaje się nie jest problemem tylko Samsunga, ale ogólnie tabletów z Andkiem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Odłącz klawiaturę od tabletu i spróbuj wykonać wipe cache partition. Poniżej znajdziesz instrukcję. Wspomniany zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z urządzenia.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Wolraf1
Student
Opcje
Zrobiłem i niestety nie pomoglo, dalej jest jak było. Zastanawiałem się czy tu nie jest jakies uszkodzenie mechaniczne, ale raczej nie, bo z niektórymi klawiszami po wciśnięciu prawego ALT, wychodzą jakiejś znaki np. ß to z s, ç to z c, ´ to z e, ˜to z n.
0 Like