Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak polskich znaków w klawiaturze fizycznej do S7+

(Temat utworzony: 05-12-2021 10:59 PM)
316 Wyświetlenia
Wolraf1
Student
Opcje
Dzień dobry, od jakiegoś czasu mam problem z brakiem polskich znaków w czasie używania dedykowanej klawiatury fizycznej do Galaxy Tab S7 +. Na początku jak kupiłem tablet to były. Jakiś czas temu podłączam klawiature i chcę pisać i brak polskich znaków przy wybraniu prawego ALT. W ustawieniach klawiatury jest ok, polski QWERTY. Korzystałem z pomocy Samsung i leku na całe zło, czyli przywrócenie ustawień fabrycznych, nie pomogło, udostępniałem tablet zdalnie technikowi, nie dał rady, wysłał mnie do serwisu, tam też powiedział, że nie wie o co chodzi. Miałby ktoś może jakiś pomysł, jak to rozwiązać?
0 Like
84 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Bardzo proszę! Od tego jest właśnie Społeczność Samsung żeby sobie wzajemnie pomagać. Najważniejsze, że udało się rozwiązać problem. Samo podziękowanie wystarczy w zupełności. Jak znajdziesz chwilkę czasu to możesz zaznaczyć również jedną lub więcej odpowiedzi, które uważasz za rozwiązanie. W ten sposób inni użytkownicy z podobnym problemem po wejściu do tego wątku od razu zobaczą rozwiązanie. Kilka informacji odnośnie doceniania innych użytkowników znajdziesz w poniższym wątku.

Doceniaj i bądź doceniany, czyli o wsparciu na Forum
https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-salonik/doceniaj-i-b%C4%85d%C5%BA-doceniany-czyli-o-wspa...

wolraf
Pioneer
Opcje
Tylko jak mam zrobić to zaznaczenie, bo ja nie widzę u siebie przy postach żadnych dodatkowych pól, oprócz serduszka, odp i w prawym górnym rogu pod trzema kropkami raportu.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wolraf, Rozwiązanie może zostać oznaczone przez autora wątku. W Twoim przypadku będziesz musiał to zrobić z konta @Wolraf1.

wolraf
Pioneer
Opcje
To raczej tego nie zrobię bo nie wiem jak to wrócić. Czytałem wątek o dwóch nazwach użytkownika na tym samym koncie, u mnie pewnie też tak jest. Łączę się teraz tylko z kontem gdzie jestem wolraf bez 1.
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@wolraf @kamil40013  I wtedy wchodzi moderator cały na biało :smiling-face: Bardzo się cieszę, że udało Ci się rozwiązać problem z pomocą obecnych w tym wątku porad. Wybrałam jeden z komentarzy @mirudo24, w którym pisze o hard-resecie bez przywrócenia kopii zapasowej i oznaczyłam jako rozwiązanie. Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania, serdecznie zapraszamy, postaramy się pomóc :]

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

wolraf
Pioneer
Opcje
Niech będzie chwała, i cześć, i uwielbienie dla białego moderatora, no jak żyć, jak, żyć bez niego. 😀
Hugo3000
Apprentice
Opcje
To jakis bezsens, abym musial raz jeszcze instalowac wszystko po resecie aby moc uzywac polskich znakow - wlasnie pisze przy uzyciu samsung book cover. To jest jakas masakra aby w tak drogim sprzecie dzialy sie takie ***** !!!!! Macie to poprawic i koniec w temacie. PROBLEM JAK DLA MNIE NIE ZOSTAL ROZWIAZANY.
Polskich znakow nie mam, a resetu nie mam zamiaru przeprowadzac, bo za duzo mam juz softu zainstalowanego.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. Jak otrzymasz dodatkowe wskazówki to daj znać czy pomogły w rozwiązaniu problemu.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

Slevin1207
First Poster
Opcje
Dziś walczyłem z tym samym problemem co Wolraf jeszcze kilka miesięcy temu. Podobnie jak Hugo3000 pomyślałem, że to szalone, żeby robić reset bez przywracania kopii zapasowej tylko dlatego, że nie działają mi polskie znaki (miałem dokładnie te same znaczki przy prawym alt i "s" co Wolraf). Ale znalazłem prościutkie rozwiązanie i jeśli mogę komuś oszczędzić godzin przywracania haseł i ustawień to się podzielę. Przy podłączonej klawiaturze wchodzimy w Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Klawiatura fizyczna. Tam na górze okna ustawień znajduje się menu wyboru języka klawiatury. U mnie nazywa się Klawiatura Samsung - Polski i nominalnie mam tam ustawione: "Polski, Styl Qwerty". Zmieniamy to ustawienie na dowolne inne. Na przykład: "Angielski (USA), Styl Qwerty" i wracamy do głównego okna ustawień. Następnie wracamy do tego menu i ponownie wybieramy ustawienie: "Polski, Styl Qwerty". Polskie znaki wracają i nie trzeba wykonywać żadnych resetów. Polecam i pozdrawiam!
Hugo3000
Apprentice
Opcje
Niestety u mnie przeprowadzenie zmian zgodnie z Twoim przepisem nie dalo zadnego efektu. W dalszym ciagu czekam na jakas latke od samsunga. Jak dla mnie to jakas kpina.