Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak polskich znaków w klawiaturze fizycznej do S7+

(Temat utworzony: 10-07-2021 10:22 AM)
10722 Wyświetlenia
Wolraf1
Student
Opcje
Dzień dobry, od jakiegoś czasu mam problem z brakiem polskich znaków w czasie używania dedykowanej klawiatury fizycznej do Galaxy Tab S7 +. Na początku jak kupiłem tablet to były. Jakiś czas temu podłączam klawiature i chcę pisać i brak polskich znaków przy wybraniu prawego ALT. W ustawieniach klawiatury jest ok, polski QWERTY. Korzystałem z pomocy Samsung i leku na całe zło, czyli przywrócenie ustawień fabrycznych, nie pomogło, udostępniałem tablet zdalnie technikowi, nie dał rady, wysłał mnie do serwisu, tam też powiedział, że nie wie o co chodzi. Miałby ktoś może jakiś pomysł, jak to rozwiązać?
0 Like
Przejdź do rozwiązania
84 Odpowiedzi
Members_U5N3tFp
First Poster
Opcje

nic się nie zmieniło w tytule dokumentu są polskie znaki w tekście polskich znaków brak

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli w innych aplikacjach wszystko działa poprawnie to wygląda na błąd po stronie aplikacji Google. Warto zgłosić błąd do dewelopera. Poczekajmy również na informacje od pozostałych użytkowników.

0 Like
Members_U5N3tFp
First Poster
Opcje

Dzięki 

0 Like
GregBer
First Poster
Opcje

Mam podobny problem w przypadku używania gboarda. Powrót do klawiatury Samsung rozwiązuje sprawę - polskie znaki diakrytyczne wpisuje się z ALT.

0 Like
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Miałem na Tab S8+ ten sam problem z brakiem polskich znaków na klawiaturze fizycznej. W moim przypadku pomogło ustawienie klawiatury Samsung jako domyślnej i pojawiły się polskie znaki. Ustawienie Gboard z powrotem jako klawiaturę domyślną zachowało polskie znaki. Warto spróbować.
Grzesiek1991
Student
Opcje

Ostatnio kupiłem tablet Samsung Galaxy Tab A9+.
Zakupiłem do niego etui z klawiaturą.
Jest to dedykowana klawiatura do mojego modelu.
Mam problem z polskimi znakami.
Da się je jakoś włączyć?
Poniżej wstawiam link do tego etui z klawiaturą.

TECH-PROTECT SC Pen + Keyboard Czarny Klawiatura Etui na Galaxy Tab A9+ Plus 11.0 X210/X215/X216 - n...

tablet-samsung.jpg

SAMSUNG Galaxy A52s 5G - Telefon
SAMSUNG Galaxy Tab A9+ - Tablet
SAMSUNG Galaxy Tab S (10,5", WiFi) - Tablet
SAMSUNG Galaxy Watch 4 - Smartwatch
0 Like
Selixo
Big Cheese
Opcje
Zmień język systemu na polski, lub sam layout klawiatury.
0 Like
Radość
Journeyman
Opcje
1.: czemuś nie mogę stawić na klawiaturze fizycznej polskich symboli,
nie wiem, może ja coś nie poprawnie wciskam lub jakaś funkcja jest wyłączona

2.: czemuś za każdym razem jak otwieram jakąkolwiek aplikacje (np. ustawienia, google, instagram itd.), wszystko otwiera się w małym oknie (niby w trybie wiele okien)
-> chyba miałam przypadkiem coś włączyć, jak próbowałam znaleźć czemu nie działa na klawiaturze ALT (jak chce wpisać polski symbol)
-> wcześniej wszystko bylo w porządku, miałam tylko tą latającą kreskę w górze, za pomocą której można było włączyć ten trzyb "wiele okien", a teraz nie, jest włączony non stop, a w górze to -> 

image

image
tak wyglada każda aplikacja po jej uruchomieniu 
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
W podłączenie klawiatury fizycznej bawię się od kilku lat i jedynym rozwiązaniem w androidzie była dodatkowa apka external keyboard pro za jej pomocą miałam polskie znaki z alt, nic innego nie działało, jeśli ktoś ma jakiś sposób inny chętnie się zapoznam
Radość
Journeyman
Opcje
A nie wiesz w jaki sposób można odłączyć ten tryb wielu okien? Bo już nie mogę, przejrzałam kilka razy te ustawienia i nic nie mogę znaleźć
0 Like