Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Adapter USB do połączenia myszki i klawiatury nie działa

(Temat utworzony: 05-01-2024 11:05 PM)
235 Wyświetlenia
k4cpee
Journeyman
Opcje

Witam kupiłem przejściówkę to tabletu Samsung Galaxy tab s6 lite przez ok. tydzień działała. (myszka i klawiatura) Lecz przestała działać i widać powiadomienie USB nie jest obsługiwane. Nie działa czy coś mogę zrobić aby znowu działała? (Do komputer i telegonu a13 wszystko działa)

13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@k4cpee  Witam

W tej sytuacji warto byłoby, wykonać czyszczenie pamięci podręczną( Wipe Cache Partition)

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

k4cpee
Journeyman
Opcje
niestety lecz bład ciągle jest
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@k4cpee Spóbuj przeczyścić ustawienia aplikacji USB settings:

Ustawienia > Aplikacje > Twoje Aplikacje (Ikona strzałki skierowanej w dół z trzema kreskami, po prawej stronie ekranu) > Pokaż aplikacje systemowe > OK > USBsettings > Pamięć > Wyczyść Dane.

0 Like
k4cpee
Journeyman
Opcje
niestety błąd się utrzymuje
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@k4cpee Spróbuj nieco większego kalibru:

1. Reset Preferencji aplikacji:
Ustawienia > Aplikacje > 3 kropki u góry po prawej stronie > Zeruj preferencje aplikacji.

2. Resetuj wszystkie ustawienia:
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj wszystkie ustawienia.

Żadnych danych nie usuniesz, więc nie musisz się bać tego wykonywać.

0 Like
k4cpee
Journeyman
Opcje
ciągle ten sam błąd "urządzenie USB nie jest obsługiwane"
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@k4cpee No to chyba pozostaje jeszcze twardy reset bez przywracania danych z kopii zapasowej i test czy zadziała.  Tak to spróbowałeś już raczej wszystkiego po drodze, co można było zrobić bez straty danych.

0 Like
k4cpee
Journeyman
Opcje
no własnie próbowałem na początku ktoś polecił hard reset zrobiłem i dalej i później przywróciłem dane z kopii zapasowej więc już naprawdę nie wiem
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@k4cpee, może też być tak, że to kwestia samego adapteru.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like