Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wymiana karty graficznej w laptopie

(Temat utworzony: 14-05-2021 02:57 PM)
573 Wyświetlenia
Piotr bedkowski
Apprentice
Opcje

Hi all , i have samsung nootebook np700g7c-s02uk and i have problem , i need to instal/upgrade new gpu , gpu is on mxm 3.0 . Anyone have idea withone model af nvidia geforce or ati/amd radeon is fitting? Fan and heatsink is not problem i need to cnow with model will bi runing . Sory for my eanglish :face-with-tears-of-joy: 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Patrząc na sterowniki podejrzewam, że bios nie był aktualizowany. W związku z tym nawet, jeśli dasz coś lepszego to nie wiadomo czy on Ci to przeczyta i wskaże prawidłowo. Najbezpieczniej jest wykorzystywać GPU, które producent montował w urządzeniu podczas produkcji.   

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Piotr bedkowski Twój post i tak trafił na polską część forum Samsung 🙂. Rozumiem, że chcesz zmienić swoje gpu na lepszy model ?
Piotr bedkowski
Apprentice
Opcje

Tak , ostatnio kupiłem jedna ale była zaraz długa i musiałem zwrócić xD 

0 Like
Piotr bedkowski
Apprentice
Opcje

Czyli tylko te 3 wymienione będą działać żadna inna ? 

0 Like
Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Patrząc na sterowniki podejrzewam, że bios nie był aktualizowany. W związku z tym nawet, jeśli dasz coś lepszego to nie wiadomo czy on Ci to przeczyta i wskaże prawidłowo. Najbezpieczniej jest wykorzystywać GPU, które producent montował w urządzeniu podczas produkcji.   

Piotr bedkowski
Apprentice
Opcje

Ok kupię i orginał i nowszy najwyżej oddam xd

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
masqar
First Poster
Opcje

Ja z chęcią bym wymienił kartę graficzną w swoim laptopie NP700G7C-S01PL, ponieważ padł mi układ graficzny na niej, a nowej nie wiem skąd dostać. Dwa lata temu robiłem reballing, to pochodziła tylko pół roku czasu 😞

Może jeszcze, gdzieś, ktoś wie z Państwa o możliwości wymiany na inną?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@masqar  Dzień dobry 

Proponuję w tej sprawie udać się ze sprzętem do jakiegoś serwisu komputerowego.

0 Like