Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung 980 bootloop klonowaniu

(Temat utworzony: 21-04-2023 10:40 PM)
449 Wyświetlenia
Agn31
Explorer
Opcje

Witajcie,

Potrzebuje wsparcia w kwestii klonowania dysku, bo tracę nadzieję 

Laptop Lenovo T490. 

System sklonowany z dysku SSD Intel 250 GB na dysk Samsung 980.

System sklonował się prawidłowo, lecz po włożeniu Samsunga do laptopa system próbuje wystartować, łapie bootloop, po czym po kilku próbach rebootu wyświetla informacje, że należy naprawić system.

Po zainstalowaniu na dysku Samsung zupełnie nowego systemu działa, jednak to nie jest rozwiązanie, bo zależy mi na danych (klonie) ze starego dysku.

Jeśli chodzi o zabezpieczenia w laptopie zostały wyłączone. Próbowałam szukać w necie wskazówek, lecz żadne rozwiązanie nie działa.

Ktoś ma pomysł co zrobić? 

#dysk #ssd #bootloop #klonowanie

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Agn31
Explorer
Opcje

Dzięki za wszystkie porady, po kilku godzinach walki udało się :smiling-face:  Pomogło prawdopodobnie wyłączenie czytnika linii papilarnych.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Agn31, Jakim programem wykonujesz kopię dysku ? Próbowałeś skorzystać z innych programów, np. Acronis True Image ?

Agn31
Explorer
Opcje

Programem Macrium Reflect.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Agn31, Tak jak napisałem, spróbuj wykonać kopię innym programem. Najlepiej nie robić tego na obecnie działającym Windowsie tylko z bootowalnego środowiska.

patyczak
Black Belt 
Opcje
Naprawdę nie prościej jest postawić czysty system, niż bawić się w klonowanie?
Rozwiązanie
Agn31
Explorer
Opcje

Dzięki za wszystkie porady, po kilku godzinach walki udało się :smiling-face:  Pomogło prawdopodobnie wyłączenie czytnika linii papilarnych.

TenTaki
Helping Hand
Opcje
Naprawdę nie jest prościej.
Klona robi się szybciej.