Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Portable SSD T7 1TB spadek transferu danych przy kopiowaniu plików

(Temat utworzony: 09-04-2023 12:32 AM)
576 Wyświetlenia
d0mel
Explorer
Opcje

Witam kupiłem nowy dysk jak w temacie jednak przy kopiowaniu plików transfery z 600mb/s spadają mi do 200-150mb/s stabilnie przesyła max 250mb/s czy to normalne samsung deklaruje 1050/1000 dodam że mam nowy komputer i używam portu usb c 3.2 gen 2

5 Odpowiedzi
cccccc1
Voyager
Opcje
Prędkość przesyłu Do 1 050 MB/s. (* Wydajność zależy od konfiguracji komputera i programu użytego do testowania)
* Pomiar maksymalnej szybkości przesyłania danych został przeprowadzony z użyciem dostarczonego w zestawie kabla USB zgodnie z wewnętrznymi standardami firmy Samsung w zakresie testowania. Wydajność pracy dysku może się zmieniać w zależności od konfiguracji hosta. Aby uzyskać maksymalną szybkość przesyłania danych wynoszącą 1 050 MB/s, urządzenie-host i kable połączeniowe muszą obsługiwać interfejs USB 3.2 drugiej generacji oraz musi być włączony tryb UASP
0 Like
d0mel
Explorer
Opcje

pokazuje mi za pomocą cristaldiskinfo ze dysk ma interfejs uasp , w komputerze jest zainstalowany sterownik o nazwie urządzenie pamięci masowej SCSI (UAS) podłączone do portu USB mimo to transfery jakie osiąga dysk to  150mb/s-200mb/s takie transfery to maja dyski hdd między sobą nie osiąga dysk deklarowanej prędkości więc nie wiem co jest nie tak a jak się na chwilę pojawi lepsza prędkość kopiowania plików np 600mb/s to za jakąś chwile spada do 200-230mb/s

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
A z jakiego dysku kopiujesz pliki? Jeśli z dysku HDD, to nic innego nie osiągniesz.
0 Like
TomaszH_
Pioneer
Opcje
U mnie jest to samo. Mam płytę główną x570s torpedo max z portem usb 3.2 gen 2 oraz dysk w komputerze ssd 970 evo plus. Transfer to maksymalnie 620 MB/s i często spada. System i sterowniki najnowsze. Nie rozumiem czemu tak się dzieje.
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@TomaszH_ oraz @d0mel  Szybkość zależy od wielu czynników: Mam tutaj na myśli sterowniki, konfiguracja systemu, wielkość kopiowanych plików oraz nawet aktualne obciążenie systemu operacyjnego. W przypadku każdego producenta wspomniane wartości w specyfikacji mówią o szybkości do 1050 MB/s.

0 Like