Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

M3 Portable 500 GB problem z widocznością w laptopie z WIN 10

(Temat utworzony: 09-10-2017 11:25 PM)
3210 Wyświetlenia
simek2
Journeyman
Opcje

Witam. Posiadam Dysk zewnętrzny Samsunga jak w temacie. Laptop to Samsung RV 510. Dopóki nie przeszedłem na WIN 10 było wszystko ok. Dysk był widoczny i mogłem z niego w pełni korzystać. W tej chwili jest nie widoczny. W panelu " urządzenia i drukarki " jest. Sprawdzając właściwości jest napisane , że wszystko ok. Ale tylko tam. Nie mam pojęcia co można zrobić. Sterowniki pokazuje , że są najnowsze zainstalowane. Czy potrzebna jest jakaś specjalna aktualizacja ? i skąd ją pobrać o ile to możliwe. Dysk ma nr. seryjny : E2E2JJHF801640 ; model : HX-M500TCB/G gDYBY KTOŚ COŚ

simek2
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
simek2
Journeyman
Opcje

Witam. Nie wiem jak to się stało. Ale w momencie podpięcia dysku pod mój lapek RV510 stracił sterowniki. I zawiesił pamięć. Pokazywał 28 GB a powinien 500 GB. Oddałem do znajomego. Wgrał ponownie sterowniki. Nie wiem jaki program zastosował do odzyskiwania danych ale wszystko wróciło. Teraz dysk pokazuje swoje 500 GB. Trochę się pokićkało z kolejnością i nazwami ale jest wszystko. 

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.  

simek2

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
4 Odpowiedzi
Mietq
Explorer
Opcje

Witoj :),

W pierwszej kolejnosci sprawdz dysk z innym pc, jezeli nie dziala, to wiadomo padl zapewne dysk.

Co do laptopa to wiem ze starsze modele nie maja wsparcia pod W10, wiec brak stosownych sterownikow moze rozic problemy podczas pracy.

simek2
Journeyman
Opcje

Witam. Sprawdzałem z win 7 i na vista. Nie widać. Ale za to jest widoczny na win 8.1. Na moim już z 10-tką też był widoczny jakiś czas temu. Sam dysk jak go dotknę po podłączeniu włącza kontrolke i czuć że pracuje. Wszedłem w ustawienia zaawansowane min. pokazuje wolumin - ,partycja - , i tak z całą resztą. Po wciśnięciu dopasuj wyskakuje komunikat że nie ma możliwości zmian. 

simek2
0 Like
Rozwiązanie
simek2
Journeyman
Opcje

Witam. Nie wiem jak to się stało. Ale w momencie podpięcia dysku pod mój lapek RV510 stracił sterowniki. I zawiesił pamięć. Pokazywał 28 GB a powinien 500 GB. Oddałem do znajomego. Wgrał ponownie sterowniki. Nie wiem jaki program zastosował do odzyskiwania danych ale wszystko wróciło. Teraz dysk pokazuje swoje 500 GB. Trochę się pokićkało z kolejnością i nazwami ale jest wszystko. 

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.  

simek2
0 Like
WojtekW
Pioneer
Opcje

Hej @simek2,

Cieszę się, że spara została rozwiązana.

W razie jakiś problemów wal śmiało no forum postaramy się pomóc :manvery-happy:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like