09-10-2017 11:25 PM
Witam. Posiadam Dysk zewnętrzny Samsunga jak w temacie. Laptop to Samsung RV 510. Dopóki nie przeszedłem na WIN 10 było wszystko ok. Dysk był widoczny i mogłem z niego w pełni korzystać. W tej chwili jest nie widoczny. W panelu " urządzenia i drukarki " jest. Sprawdzając właściwości jest napisane , że wszystko ok. Ale tylko tam. Nie mam pojęcia co można zrobić. Sterowniki pokazuje , że są najnowsze zainstalowane. Czy potrzebna jest jakaś specjalna aktualizacja ? i skąd ją pobrać o ile to możliwe. Dysk ma nr. seryjny : E2E2JJHF801640 ; model : HX-M500TCB/G gDYBY KTOŚ COŚ
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
25-11-2017 03:13 PM
Witam. Nie wiem jak to się stało. Ale w momencie podpięcia dysku pod mój lapek RV510 stracił sterowniki. I zawiesił pamięć. Pokazywał 28 GB a powinien 500 GB. Oddałem do znajomego. Wgrał ponownie sterowniki. Nie wiem jaki program zastosował do odzyskiwania danych ale wszystko wróciło. Teraz dysk pokazuje swoje 500 GB. Trochę się pokićkało z kolejnością i nazwami ale jest wszystko.
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
11-10-2017 09:01 AM
Witoj :),
W pierwszej kolejnosci sprawdz dysk z innym pc, jezeli nie dziala, to wiadomo padl zapewne dysk.
Co do laptopa to wiem ze starsze modele nie maja wsparcia pod W10, wiec brak stosownych sterownikow moze rozic problemy podczas pracy.
11-10-2017 12:47 PM
Witam. Sprawdzałem z win 7 i na vista. Nie widać. Ale za to jest widoczny na win 8.1. Na moim już z 10-tką też był widoczny jakiś czas temu. Sam dysk jak go dotknę po podłączeniu włącza kontrolke i czuć że pracuje. Wszedłem w ustawienia zaawansowane min. pokazuje wolumin - ,partycja - , i tak z całą resztą. Po wciśnięciu dopasuj wyskakuje komunikat że nie ma możliwości zmian.
25-11-2017 03:13 PM
Witam. Nie wiem jak to się stało. Ale w momencie podpięcia dysku pod mój lapek RV510 stracił sterowniki. I zawiesił pamięć. Pokazywał 28 GB a powinien 500 GB. Oddałem do znajomego. Wgrał ponownie sterowniki. Nie wiem jaki program zastosował do odzyskiwania danych ale wszystko wróciło. Teraz dysk pokazuje swoje 500 GB. Trochę się pokićkało z kolejnością i nazwami ale jest wszystko.
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
27-11-2017 10:06 AM
Hej @simek2,
Cieszę się, że spara została rozwiązana.
W razie jakiś problemów wal śmiało no forum postaramy się pomóc :manvery-happy: