Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak przesunąć obszar wyświetlania matrycy?

(Temat utworzony: 03-01-2023 06:41 PM)
463 Wyświetlenia
Napieralnick94
Apprentice
Opcje

Witam, jakiś czas temu mój monitor Samsung M7 stał się ofiarą mojej agresji, wyniku czego uszkodziła mi się matryca a po prawej stronie ekranu jest czarny pasek na którym nie wyświetla się nic. Czy mogę jakimś oprogramowaniem bądź ustawieniami w Windowsie zmienić obszar na jakim wyświetlany jest obraz?

W ustawieniach rozmiaru obrazu jest powiększenie i pozycja, ale wyszarzone, więc nie mogę tej funkcji użyć, a wydaje mi się, że to właśnie rozwiązałoby problem. Dodatkowo nadmienię, że wcześniej miałem więcej trybów obrazu: standardowy, dynamiczny, Filmmaker Mode i naturalny, teraz mam tylko dwa pierwsze. Resetowałem monitor do ustawień fabrycznych lecz dwie pozostałe opcje są nadal niedostępne.

W panelu nVidia mogę zmienić rozmiar wyświetlanego obrazu, aczkolwiek wtedy czarny pasek pojawia się również po lewej stronie ekranu. Wystarczyłaby mi opcja, żeby przesunąć cały obraz w lewo.

1 Odpowiedz
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Wyświetlany obraz można zmienić za pomocą ustawień karty graficznej jak sam zauważyłeś, jeśli Cie to nie satysfakcjonuje upewnij się także, że nie ma możliwości zmiany skalowania w ustawieniach monitora.

W przypadku różnych kart graficznych/monitorów robi się to w różny sposób, dlatego nie jestem w stanie podać instrukcji krok po kroku.

Innych opcji z tego co wiem nie ma, a zewnętrzne programy działają na podobnej zasadzie co ustawienia karty graficznej.

Jedynym skutecznym sposobem rozwiązania problemu jest serwis.

Listę dostępnych serwisów znajdziesz pod tym linkiem :

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.