Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Soundbar samsung Q60B samoczynnie się włącza po wyłączeniu TV

(Temat utworzony: 25-01-2023 01:12 AM)
3025 Wyświetlenia
Kub0620
Apprentice
Opcje

Mam problem z soundbarem samsung q60b.

Kupiłem go jeden dzień przed nowym rokiem i wszystko działało jak należy dzwiek czyty bass mocny, dokupiłem głośniki surrond i również działa wszystko jak należy, ALE po podłączeniu soundbara pod tv przez eARC sprzęt działa bez problemu ale po wyłączeniu tv soundbar wyłączą się i wyśletla napos BYE po 10 minutach soundbar włącza się ponownie i jest w pozycji D.IN, po wyłączeniu soundbara pilotem po 20sekundach znowu włącza się cały zestaw głośników z soundbarem nie wiem co moge zrobić dzieje się tak zawsze i nie wiem czy mam wymienić soundbar na gwarancji czy coś u mnie jest nie tak, jak ktoś wie mniej więcej o co chodzi to proszę o pomoc, ale jeszcze przypomniała mi się jedna kwestia, chodzi o to że przy codziennym użytkowaniu gdy ustawie poziom basu na +6 wszystko gra ładnie ale gdy włączę spunbar ponownie już zapomina że było ustawione +6 ale gdy nacisnę guzik od mocy basu ro na wyświetlaczu pokazuje +6 ale bass dopiero się podnosi gdy nacisnę jeszcze raz ten przycisk. Proszę o pomoc 🥹
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne Soundbara.

1. na wyłączonym soundbarze przytrzymaj na pilocie od soundbara przycisk "Play Pause" do momentu pokazania na wyświetlaczu napisu "INIT".
  2. na włączonym soundbarze naciśnij na listwie jednocześnie przycisk "+" oraz "-" do momentu pokazania na wyświetlaczu napisu "INIT".

Możesz też wykonać aktualizację listwy Soundbar. Zerknij do tego poradnika.

https://eu.community.samsung.com/t5/sprz%C4%99t-audio-i-wideo/aktualizacja-soundbar%C3%B3w-firmy-sam...

Daj znać, czy pomogło :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne Soundbara.

1. na wyłączonym soundbarze przytrzymaj na pilocie od soundbara przycisk "Play Pause" do momentu pokazania na wyświetlaczu napisu "INIT".
  2. na włączonym soundbarze naciśnij na listwie jednocześnie przycisk "+" oraz "-" do momentu pokazania na wyświetlaczu napisu "INIT".

Możesz też wykonać aktualizację listwy Soundbar. Zerknij do tego poradnika.

https://eu.community.samsung.com/t5/sprz%C4%99t-audio-i-wideo/aktualizacja-soundbar%C3%B3w-firmy-sam...

Daj znać, czy pomogło :smiling-face:

Kub0620
Apprentice
Opcje
Zrobiłem aktualizacje i zobaczymy dzisiaj w nocy, jeśli to nie pomoże to chyba oddam go na gwarancji
0 Like
Kub0620
Apprentice
Opcje
Jak narazie bas nie znika po włączeniu i kino jest cicho w nocy nic się nie włącza 🤗
0 Like