Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Hw-Q60t +Samsung SWA-8500S

(Temat utworzony: 19-02-2022 12:56 PM)
914 Wyświetlenia
Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Witam. Używam soundbara Samsung HW-Q60Twraz z dodatkowymi głośnikami Samsung SWA-8500S z tv Samsunga QE55Q77AAT.
Wszystko działa pięknie i elegancko ale czasami z wiesza się bluetooth i muszę wyciągać wtyczkę z belki bo nie reaguje nawet na pilota (brak dźwięku i reakcji) . Soundbar jest zaktualizowany I cały sprzęt na gwarancji. 

Nie wiem czy to jest ważne ale po podłączeniu dodatkowych głośników Samsung SWA-8500S wyświetla mi się komunikat TAP (raz na jakiś czas). Nie mogę w instrukcji znaleźć to oznacza. Może trzeba go jakoś zaktualizować? (nie ma wejścia usb) 

Dzięki za dobre chęci i pomoc 

0 Like
13 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Prawdopodobnie chodzi o funkcję "Tap Sound". Jest opisana na str. 22 instrukcji tego soundbara.
0 Like
Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Ten model nie ma tap sound, telewizor ma tylko tą funkcję.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Przeczytałeś? Mam otwartą stronę instrukcji do HW-Q60T, gdzie wyraźnie jest opisana ta funkcja. 20220219_150707_1553_1645279629.jpg
0 Like
Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Pardon, miałam broszurę z zestawieniem sounbarów i tv z tego I tamtego roku i tam w tabelce, że nie ma tapa I atmosa. Może jakiś błąd.
0 Like
Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Faktycznie pisz tylko brak sterownia przez aplikację. Jednak mam dalej problem z wieszaniem się bluetooth
0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @Jedrzejka :smiling-face: Spróbuj zresetować soundbar, czyli należy jednocześnie naciskać + i - na włączonej listwie przez około 5-10 sekund.
Kolejno sprawdź wersji aktualizacji i w razie potrzeby przeprowadzenie aktualizacji soundbara.
Aby sprawdzić numer aktualnie zainstalowanej wersji aktualizacji, należy na wyłączonej listwie naciskać na pilocie klawisz „Ustawienia” przez około 5 sekund. Informacja pojawi się na wyświetlaczu urządzenia. Ostatnia wydana wersja aktualizacji posiada numer 1006:

https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-Q60T/EN/#downloads

Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Witam mam aktualizacje 1006. Dzisiaj nie chciał się pilotem włączyć dopiero odłączanie od zasilania pomogło
0 Like
Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Głosnik zresetowałam mze teraz bd dobrze bo tv znalazł go szybko a ostanio się fest ślimaczyl
0 Like
Jedrzejka
Pathfinder
Opcje
Hej problem się powtarza, wiesza się (brak głosu, brak reakcji na pilota, komunikat tap magicznie przestał się pokazywać, czasami jest jednocześnie i dźwięk z tv i sounbara (pogłos nie qsymphony). Sounbar zaktualizowany, połączyłam od zera niskotonowy (może mu coś odwaliło z tym wooferem?), podłączony pod bluetooth w tv. Jak po miesiącu nie zniknie to oddam do serwisu na gwarancję/rękojmię. Czy MIK RADOM zajmuje się takim sprzętem? Czy gadać najpierw z rtv agd
0 Like