Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar Q90R - połączony przez bluetooth z TV Sony 4K Stream od Orange

(Temat utworzony: 21-03-2023 11:20 AM)
460 Wyświetlenia
chkarol
Apprentice
Opcje

Jak ustawić domyślną głośność przy połączeniu przez Bluetooth. Teraz uruchamia mi się przy ustawieniu zero '0'.

Jak w temacie, połączone z TV 4K Stream od Orange.

11 Odpowiedzi
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

Podaj model twojego telewizora.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MatiJ  Jak się nie mylę to @chkarol  ma Sony X90R? I pomylił sobie forum Sony z Samsung.

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Tak właśnie pomyślałem, ale jak to mówią zapytać nie zaszkodzi.

0 Like
chkarol
Apprentice
Opcje

Ostatni post zniknął, nie potrafię do niego wrócić mimo, że otrzymałem do niego odpowiedzi od @MatiJ i @vdsl2.

W poprzednim poście rzeczywiście był błąd w modelu (wpisałem X90R), prawidłowy to HW-Q90R.

Co do pytania @MatiJ, model TV raczej nie ma znaczenia (to stare sony), a połączenia poprzez bluetoot z dekoderem od Orange - Dekoder 4K Stream.

Przy uruchomieniu pilotem od dekodera, ładnie się uruchamia i TV i soundbar, lecz soudbar ma przy każdym nowym uruchomieniu (ze statusem BT), głośność na poziomie zero '0'.

83A198C2-B87D-4B30-AA98-E7921BBB0050_1_201_a.jpeg

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@chkarol, zrobiłem parę magicznych sztuczek i post jest już widoczny. 😉

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @chkarol :smiling-face: Standardowo poziom głośności po włączeniu soundbara jest taki sam jak w chwili jego wyłączania. W menu soundbara nie ma oddzielnej funkcji, która za to odpowiada. Ogólnie urządzenia elektroniczne czasami jednaj mają swoje "kaprysy". Może na początek ustal, czy tak samo się dzieje, jak podłączysz HW-Q90R z innym urządzeniem przez bluetooth. Możesz użyć np. telefonu. Na czas testów odłączyć inne urządzenia, niech będzie tylko sb + telefon. 

chkarol
Apprentice
Opcje

Cześć, dzięki za podpowiedź.

Z telefonami jest ok, czy to android czy ios.

łączę, włączam i jest dźwięk ustawiony jak na tel. podobnie jak przy połączeniu ze słuchawkami.

Wcześniej próbowałem połączyć poprzez HDMI.

Tj. Dekoder --> TV --> Soundbar i działało ale nie mogłem sterować głośnością poprzez pilot dekodera. Mimo włączonego "CEC".

TV to stare Sony KDL-40V5500.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@chkarol, w takim razie szukałbym przyczyny po stronie TV. @vdsl2, masz jakiś pomysł, czy nie pomożemy z Sonyakiem?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@chkarol  Na 100% problem jest po stronie TV. Ma już 13 lat więc nic już nie zrobisz.

0 Like