Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar HW Q990C sam się ścisza do 0, tryb sklepowy

(Temat utworzony: 15-09-2024 01:03 PM)
673 Wyświetlenia
patryk493
Student
Opcje

Witam mam problem z Soundbar HW-990C. 

Soundbar po 21 minutach ścisza się do 0 i nie da się nic zrobić, musze go wyłączyć i włączyć ponownie. Z tym że włączając go ponownie musze kliknąć pilotem 3 razy "power" aż  wyświetli się ON na soundbarze , po pierwszym kliknięciu wyświetla się "SHOP NG" , 2 klikniecie "SHOP 6" i dopiero za 3 ON. Z tego co się orientowałem są to tryby sklepowe, aby w sklepie po jakimś czasie głośniki same się ściszały. Nie umiem tego wyłączyć na stale , potrafię tylko zmienić czas po którym głośniki się ściszą, może to być 3 minuty, 9 minut , albo 21 minut. Soundbar jest zaktualizowany i połączony z telewizorem Samsung S95C. 

Miał ktoś podobny problem ?

Z góry dziękuje za pomoc

13 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę przytrzymać "-" przez kilkanaście sekund, kiedy soundbar jest wyłączony
patryk493
Student
Opcje

Próbowałem  w ten sposób , ale mogę tylko zmienić czas 3 min 6 albo 21 nie mogę całkiem tego wyłączyć 

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rozumiem, że na soundbarze był przytrzymywany przycisk? Proszę spróbować na pilocie ,,-" i powinno się pojawić Shop mode OFF, następnie przytrzymać +,- na soundbarze, aż wyświetli się int
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Gdzie Soundbar był kupiony i w jakim stanie? Nowy, outlet?
0 Like
mateusz912
Journeyman
Opcje

Ja mam niestety ten sam problem. Jeden z moich gości tak naklikał, że wszedł w ten tryb. Niestety nie wiem jak z tego wyjść.

Patryk udało się rozwiązać? U mnie reset nie działa '+' '-' przez 5 sekund.

0 Like
mateusz912
Journeyman
Opcje

Jedynie co udało mi się dowiedzieć, to to, że przy dłuższym trzymaniu '-' na pilocie uruchamia się menu Shop. Soundbar musi być wyłączony. Jest tam do wyboru Shop6, 3, 4, 5 jeśli klikamy strzałki w lewo i prawo. Co one oznaczają tego nie wiem. Przy kliknięciu w górę pojawia się Shop NG.

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Jeśli reset nie chce zadziałać, to w takim razie spróbuj następującej kombinacji w celu wyłączenia trybu sklepowego:

1. Wyłącz główną listwę. Przytrzymaj przycisk "-" przez około 10 sekund.

2. Na ekranie powinno się pojawić "SHOP OFF".

3. Następnie możesz włączyć ponownie soundbar i powinno być ok.

0 Like
mateusz912
Journeyman
Opcje

Wczoraj udało mi się dojśćdo trybu Shop OFF.  Niestety po uruchomieniu soundbara Volume na 0.

Dla potomnych.

U mnie żeby wejść w tryb Shop OFF.

1. Długie przytrzymanie (10sek) '-' na pilocie, przy wyłączonym soundbarze.

2.  Krótkie przytrzymanie (5 sek) '+' na pilocie. Pojawia się Shop ON.

3. Gdy komunikat zniknie. Dłużej (20 sek) '-' na pilocie. Pojawia się Shop OFF.  U mnie ponownie uruchomienie soundbara zwraca Volume0 i brak możliwość sterowania.

AdamW
Expert
Opcje

Po wyjściu z trybu sklepowego próbowałeś wykonać reset soundbara trzymając + i - na belce?

0 Like