25-04-2021 10:10 PM — edytowano 26-04-2021 08:19 AM
Hej,
Mam dziwny problem z soundbarem. Gdy polacze się z nim poprzez wifi aby puszczać muzykę ze Spotify, po czym rozłączę i włączę telewizor - soundbar nie przełącza się automatycznie na eArc i jako źródło widnieje wifi. Muszę ręcznie zmienić na eArc.
26-04-2021 01:35 PM
@rogigor, Zaktualizuj oprogramowanie soundbara do najnowszej wersji o oznaczeniu 1019.5.
https://www.samsung.com/pl/support/model/HW-Q800T/EN/#downloads
U mnie nie ma takiego problemu. W trakcie słuchania muzyki ze Spotify po Wi-Fi lub po zakończeniu słuchania, soundbar zawsze przełącza się na HDMI po włączeniu telewizora. Do jakiego modelu telewizora podłączony jest Twój soundbar ?
26-04-2021 01:46 PM
Mam już najnowsze zainstalowane najnowsze oprogramowanie. Telewizor to LG B9.
26-04-2021 01:49 PM
@rogigor, Z Samsung Q60R tak jak napisałem, nie ma takiego problemu. Zaczekajmy na wypowiedzi innych użytkowników korzystających z soundbara Samsung i telewizora innej marki.
26-04-2021 03:53 PM
Cześć @rogigor,
Takie zachowanie może oznaczać niekompatybilność urządzeń. Jeżeli masz aktualne oprogramowanie, to możesz ewentualnie sprawdzić soundbar w serwisie.
Niestety nikt nie zagwarantuje Ci, że wszystkie funkcje będą działać poprawnie z TV innego producenta.
26-04-2021 04:19 PM — edytowano 26-04-2021 04:25 PM
Udało mi się dojść do przyczyny problemu i jest on dwojaki.
Po stronie telewizora LG, jeśli wyłączę funkcję Szybki Start+, która zamiast wyłączać telewizor usypia go, całość działa poprawnie. Tzn Telewizor uruchamiając się (nie wybudzając) puszcza sygnał po eARC i wybudza soundbar zmuszając go do zmiany wejścia z WiFi na eARC. Jeśli jest jedynie uśpiony, to wybudzając się nie widzi soundbara, który ma input na wifi, i puszcza dźwięk z wbudowanych głosników.
Po stronie Samsunga z kolei wystarczyłoby, aby niezależnie od wybranego wejścia, soundbar nasłuchiwał pozostałe wejścia i jeśli jedno jest nieaktywne, przełączał się automatycznie np. na eARC. Dlaczego o tym piszę? Soundbar firmy SONOS działa z moim telewizorem bez zarzutu, tj automatycznie przełącza się na eArc niezależnie od wyżej wspomnianego ustawienia Szybki Start+ czy tego, że chwilę wcześniej puszczałem muzykę ze spotify z mojego telefonu.
Być może jest tu ktoś, kto mógłby ten konkretny scenariusz przekazać dweloperom pracującym nad softem?
04-05-2021 04:23 PM — edytowano 04-05-2021 04:24 PM
Witaj, @rogigor! Myślę, że najlepiej będzie, jak opiszesz sprawę i wyślesz sugestię drogą mailową poprzez formularz na stronie samsung.pl. Klikaj tutaj.
W razie kolejnych pytań, zachęcam do odwiedzenia forum, postaramy się pomóc. 😉