Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przerywany dźwięk TV - soundbar po aktualizacji (1510)

(Temat utworzony: 19-10-2017 05:37 PM)
12951 Wyświetlenia
sasiad234
Apprentice
Opcje

Witam posiadam TV samsung 50ju6872 oraz soundbar hw-j6001. Po ostatniej aktualizacji numer 1510, zaczął przerywać dźwięk z soundbara na ok 1-2s. w różnyh odstępach czasu, przypuszczam że jest to ok. 10-25 razy na 1h. Soundbar oraz tv nie był ruszany, wygląda tak jakby po ostatniej aktualizacji problem nagle zaczął występować. Głośnik podłączony kablem optycznym.

Co zrobiłem do tej pory:  

1. sprawdziłem podłączenia kabli - jest ok 

2. zmieniłem kabel optyczny na inny (problem nadal występuje)

3. odłączyłem soundbar, włączyłem głos z tv (problemu z przerywanym dźwiękiem nie ma)

4. resetowałem TV (problem nadal występuje)

5. na innym forum otrzymałem info żeby zadzwonić na infolinie i aby zrobili reset serwisowy TV, tak też uczyniłem, serwisan zrobił zdalny reset TV (niestety problem nadal występuje)

Czy ktoś z was forumowicze ma podobny problem lub wie co mogę jeszcze zrobić oprócz odesłania TV lub głośnika na gwarancje? Już sam nie wiem czy problem jest związany z tv czy z soundbarem. 

Z góry dzięki za info. 

0 Like
Fabrykant
Apprentice
Opcje

Fabrykant napisali:

Spróbuję u siebie i dam znać. (to odpowiedź dla  

Spróbowałem. Niestety, opóźnienie dźwięku o 100 ms nie przyniosło żadnych pozytywnych efektów. 😞

0 Like
Damianzg89
Journeyman
Opcje

A gdy dasz ten suwak na maksymalne opóźnienie, to słyszysz, że dźwięk nie współgra z obrazem ? Może ta opcja nie działa przy podłączeniu bezprzewodowym.

0 Like
Fabrykant
Apprentice
Opcje
Po pierwsze "jadę" na HDMI-ARC, a po drugie suwak na maksa powoduje rozjechanie się obrazu i dźwięku, ale zaniki są nadal. Jestem przekonany, że to wina oprogramowania TV. Przed wersją 1510 wszystko grało super!
0 Like
Damianzg89
Journeyman
Opcje

Faktycznie pisałeś, że po hdmi mój błąd.

0 Like
krisux
Apprentice
Opcje

Podobno wersja 1520.9 rozwiązuje problem z dźwiekiem po hdmi arc. Ja mam z tym problem w zasadzie od kiedy kupiłem telewizor. Ostatni dostępny fw 1520.2 przyniósł dodatkowe problemy związane z zablokowanym mirror link, a telefon nie chcę współpracować z aplikacją yt.

Szewcu72
MegaStar
Opcje
A skąd masz info o tej poprawce?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie udostępniają linku do pobrania? Bo na telefonie bez zalogowania w tej gęstwinie odnośników i ikonek nie mogę dojrzeć. 😞 Może warto spróbować betę.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Fabrykant
Apprentice
Opcje

No i żadnych poprawek nie ma, nawet wersji beta nie ma, chociaż kolega wyżej twierdził, że jest dostępna. Tylko gdzie? Telewizor nadal przerywa dźwięk. A trwa to już blisko 5 miesięcy. 😞

Samsung olewa klientów. Działa zasada: KUP i ZAMILKNIJ. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Z tego co mi wiadomo, to następne aktualizacje w marcu.

Ale jezeli uważacie, ze warto coś zmienić, poprawić lub dodać, dopisujcie się w tym temacie:

Co można dodać/ulepszyć? Pomysły, sugestie. 

0 Like