Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

soundbar hw-j8500r zrywa połącznie z WIFI w trybie multiroom

(Temat utworzony: 03-12-2017 08:28 PM)
2404 Wyświetlenia
ktosik
Explorer
Opcje

Witam problem polega na tym, że gdy soundbar  połącze z TV (65ks9000) poprzez WIFI to co jakiś nieokreślony czas głośnik  zrywa połączenie z WIFI, po kilku chwilach ponownie łączy się. Nie muszę mówić, jakie to frustujące podczas oglądania filmu.

Dokupiłem dwa głośniki wam7501 (r7)  i połączyłem je w system sourrand multiroom, sytuacja ponowie występuje.

Zmieniłem router sądząc, że to może być wina routera ale problem również występuje.

Jakieś sugestie?

0 Like
21 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Może to dziwne, ale pierwsze co bym zrobił, to sprawdził czy da się zaktualizować bara. Być może najnowsza wersja eliminuje problem zrywania połączenia.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
ktosik
Explorer
Opcje
soft oczywiście najnowszy
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To teraz sprawdziłbym co może zakłócać połączenie. Chodzi mi o inne urządzenia generujące szum radiowy. Ponadto jeżeli łączysz się po wifi, warto sparowanym urządzeniom nadać na sztywno adresy IP.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Latarnick
First Poster
Opcje

Ponadto jeżeli łączysz się po wifi, warto sparowanym urządzeniom nadać na sztywno adresy IP.

Tak, odpowiedź prawie dobra ino jest jeden problem: jak w soundbarze czy w pozostałych głośnikach Multoromu ustawić stałe IP? W TV jest to możliwe i tak mam zrobione ale niestety mój Soundbar HW-750 również ginie w sieci.

0 Like
szalony666
Explorer
Opcje

Aktualizacja wszystkich urządzeń działających w połączeniu Multi następnie resetujemy router i łączymy wszystko na nowo. Jest możliwość że coś co jest połączone z twoim routerem powoduje zrywanie połączenia. Cała ta funkcja mam wrażenie że nie jest jeszcze dopracowana w 100%.

Pamiętaj że Samsung zaleca routery o paśmie nadawania 5Ghz.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Latarnick

"Sztywne" adresy IP nadajesz sam w menu routera. Poszukaj tej opcji w jego ustawieniach i przypisz konkretnym sprzętom stałe IPiki. I ponownie połącz sprzęty.

0 Like
ktosik
Explorer
Opcje

Adresy w routerze nadałem na sztywno dla każdego urządzenia:

TV

Soundbar j8500r

R7 (1)

R7 (2)

Niestety nie przyniosło to rezulatatu

Zmieniłem również router - nie pomaga co jakiś czas rozłącza się.

Problem nadal nie  rozwiązany

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To pozostaw w sieci tylko TV i urządzenia audio, pozostałe, komputery telefony odłącz/wyłącz na jakiś czas, tak aby nie wyszukiwały, nie chciały się przyłączyć do sieci i obserwuj co się dzieje.

0 Like
ktosik
Explorer
Opcje

Tak właśnie zrobiłem. Do zupełnie innego routera podłączyłem tylko urządzenia z multiroom. Niestety po kilku minutach przerwa i charczenie (taka dzwiękowa chrypka)  a potem rozłączenie.

0 Like