Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przerywany dźwięk TV - soundbar po aktualizacji (1510)

(Temat utworzony: 19-10-2017 05:37 PM)
12961 Wyświetlenia
sasiad234
Apprentice
Opcje

Witam posiadam TV samsung 50ju6872 oraz soundbar hw-j6001. Po ostatniej aktualizacji numer 1510, zaczął przerywać dźwięk z soundbara na ok 1-2s. w różnyh odstępach czasu, przypuszczam że jest to ok. 10-25 razy na 1h. Soundbar oraz tv nie był ruszany, wygląda tak jakby po ostatniej aktualizacji problem nagle zaczął występować. Głośnik podłączony kablem optycznym.

Co zrobiłem do tej pory:  

1. sprawdziłem podłączenia kabli - jest ok 

2. zmieniłem kabel optyczny na inny (problem nadal występuje)

3. odłączyłem soundbar, włączyłem głos z tv (problemu z przerywanym dźwiękiem nie ma)

4. resetowałem TV (problem nadal występuje)

5. na innym forum otrzymałem info żeby zadzwonić na infolinie i aby zrobili reset serwisowy TV, tak też uczyniłem, serwisan zrobił zdalny reset TV (niestety problem nadal występuje)

Czy ktoś z was forumowicze ma podobny problem lub wie co mogę jeszcze zrobić oprócz odesłania TV lub głośnika na gwarancje? Już sam nie wiem czy problem jest związany z tv czy z soundbarem. 

Z góry dzięki za info. 

0 Like
58 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @sasiad234

Jeżeli nie pojawiło się jakieś urzadzenie, które może wprowadzać zakłócenia, to pozostaje raczej serwis. Jezeli nie masz jak sprawdzić czy to telewizor czy listwa to zgłoś telewizor.
0 Like
sasiad234
Apprentice
Opcje
Cześć Karol dzięki za info, nie bardzo wiem jaki sprzęt mógłby zakłócać odbiór gdyż mam podłączenie poprzez kabel optyczny ale zauważyłem wczoraj kolejną ważną kwestie, mianowicie dźwięk przerywa wyłącznie przy ustawieniach DTS oraz DTS Neo 2:5 (możliwe że przerywa też przy dolby ale tego nie sprawdzałem). Przy ustawieniach standardowych czyli PCM dźwięk nie przerywa. Może to komuś podsunie jakiś pomysł lub nakieruje mnie na info czy to kwestia soundbara czy tv?
0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @sasiad234

W takim przypadku pozostaje serwis. Przygotuj pełne dane telewizora z tabliczki znamionowej i zgłoś na infolinię Samsunga.
0 Like
Damianzg89
Journeyman
Opcje

Witam. Mam niestety identyczny problem i również potrzebuje pomocy. Czy może poradziłeś sobie z tą usterką ??

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Damianzg89

Dobrze by było gdybyś podał modele urzadzeń które posiadasz i które nie chcą ze sobą poprawnie współpracować. Trudo pomagać nie znając urządzeń.

Takie podstawowe działania które powinieneś sam przeprowadzić to sprawdzenie wersji softu w tv i oile nie są aktualne to pobranie odpowiednich plików ze stro wsparcia i aktualizacja zarówno telewizora jak i sound bara. Dla soundbra przy aktualizacji wymagane są dwa pliki, kolejność ich instalacji jest obojętna.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Fabrykant
Apprentice
Opcje

Mam identyczny problem - przerywa dźwięk na DTS Neo2:5. Mój sprzęt to TV - UE55JU6800 a soundbar to HW-J450. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Pierwsze i podstawowe pytanie, telewizor i bar zaktualizowane? Tylko nie patrz przez tv sprawdź wersje softu i ich daty wydania na stronach wsparcia dla swojego sprzętu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Fabrykant
Apprentice
Opcje

Oprogramowanie w tv to wersja 1520, a na stronie wsparcia jest 1520.2 z dnia 1 grudnia 2017. Jesli chodzi o soundbar to zarówno w urządzeniu jak i na stronie jest wersja 1010.0 z dnia 31 grudnia 2017. 

0 Like