Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dolby digital plus i dolby atmos

(Temat utworzony: 15-08-2019 11:47 PM)
11560 Wyświetlenia
Darunia12
Apprentice
Opcje

Dzień dobry. 

Posadam telewizor  ue55ju6640 oraz sounbar hw-N950. Telewizor ma licencje dolby digital plus i chcialbym posluchac na sonbarze jakie ma on mozliwosci. Zestaw podłączyłem przez hdmi, W telewizorze ustawuenia na format dźwięku hdmi Bistream, dts neo2:5, telewizor podlaczony do internetu na kablu. Przy włączeniu muzyki na YouTube w formacie dolby digital plus na sonbarze odtwarzany jest dzwkek tylko na listwie i na Subwooferze. Brak dzwieku w tylnych glosnikach. Soundbar ma oczywiscie możliwość odtwarzania dźwięku w Dolby digital plus nawet w Dolby Atmos. Mam pytanie, co zrobić i jak ustawić ten zestaw zeby wydobyć z nkego efekt w dolby digital plus? Czy przez strumieniowe odtworzenie na yutube moge posłuchać efektow w dd+ lub dolby atmos? 

98 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KZQ  napisał(a):
Na czym oglądasz filmy?

@KZQ  A kogo się  pytasz?

0 Like
Tomasz941
First Poster
Opcje

Koniec końców wsparcie techniczne samsunga zasugerowało mi że to wina telewizora który nie miał gwarwancji że to wina wejscia HDMI ARC i prpoponowali wysłać do naprawy, twierdizli ze z soundbarem wszystko ok, na szczescię nie zdązyłem wysłać telewizor do naprawy bo w tym czasie soundbar przestał całkiem działać, nie było żadnego dżwięku, wysłałem go na gwarancji i okazało się że to wina płyty głównej w soundbarze. Szczerze nie polecam wsparcie techniczego bo jeśli bym ich posłuchał to bym był w plecy jakieś pieniądze. Teraz dolby atmos działa w każdej aplikacji, która obsługuje ten format dźwięku. Więc jeśli ktoś ma problem z dolby atmos i ma gwarancje na soundbar to śmiało wysyłać do serwisu samsunga.

0 Like
Tybek
Apprentice
Opcje

Czyżby zbieg okoliczności?

Od dnia dzisiejszego mam identyczny problem. Włączam telewizor (QE65Q85R) i soundbar (HW-Q80R ) a dźwięku nie ma. Do tego mam głośniki SWA-9000S. Po pogrzebaniu w ustawieniach i zmianie na na PCM dźwięk jest, po wyborze DD+ nie ma. Po kilkunastu minutach jedyne możliwe pole do wyboru to PCM, pozostałe pola DD są wyszarzone.

Jutro zgłaszam na infolinię techniczną, ale obawiam się, że jedyne rozwiązanie jakie zaproponują to odesłanie sprzętów (oczywiście gwarancja już minęła).

0 Like
Brave1
Explorer
Opcje

W dniu wczorajszym po napisaniu postu wróciłem z pracy do domu z twardym postanowieniem zajęcia się tym problemem. Włączam tv a wraz z nim włącza się Soundbar, wchodzę w ustawienia dźwięku, a tam dostępna opcja dolby digital. Kompletnie nic nie zrobiłem. 

0 Like
misio1771
First Poster
Opcje

Cześć, to troche dziwne ale od 2-3 dni mam dokładnie ten sam problem. Soundbar Q60R, TV RU8002, podłączone przez ARC. Wszystko działało bez problemu od momentu zakupu czyli już ponad 3 lata. W tym tygodniu mama zgłosiła mi, że w TV nie ma dźwięku. Dzisiaj się trochę pobawiłem i okazuje się, że dźwięk jest tylko w trybie PCM. DD+ był do wyboru, ale nie było żadnego dźwięku. Przywróciłem TV do ustawień fabrycznych, zresetowałem soundbar, zmieniłem kabel HDMI - to samo, tylko, że opcja DD+ jest wyszarzona, nie da się jej wybrać. Działał chwilę na PCM, nagle opcja DD+ się pojawiła i automatycznie uruchomiła, więc dźwięk zniknął. Trochę to podejrzane, że mamy dokładnie ten sam problem w dokładnie tym samym czasie. Fajnie by było zdiagnozować w czym leży przyczyna, niestety nie mam drugiego TV, ani drugiego soundbara, może ktoś z Was ma i mógłby posprawdzać? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
pakos16
Apprentice
Opcje

Witam. Mam problem z uruchomieniem Dolby Digital+ telewizor samsung ue50mu6100, kino domowe samsung ht-j5150, spięte przez HDMI Arc. Moge wybrać DD+ lecz po wybraniu nie ma dźwięku. Coś trzeba jeszcze zmienić w ustawieniach czy o co chodzi? przesyłam zdjęcia z ustawień kina, ustawień tv i komunikat który wyskakuje po wybraniu DD+

IMG20231101024710.jpg

IMG20231101024339.jpg

IMG20231101024011.jpg

IMG20231101024019.jpg

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
A jakie jest źródło DD+? ARC w TV masz ustawione na Auto?
pakos16
Apprentice
Opcje

Próbowałem netflix i HBO MAX ale i tak skoro podświetlone DD+ to chyba źródło dobrze pisane? W telewizorze jako tako nie ma opcji arc tylko anynet+ (hdmi-cec). Kino dodane tak że moge sterować pilotem od tv. (foto) 

IMG20231101042218.jpg

0 Like
pakos16
Apprentice
Opcje

jak przełączę na głośniki telewizyjne i dam DD+ na hbo max to dźwięk jest. 

0 Like