Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dolby digital plus i dolby atmos

(Temat utworzony: 15-08-2019 11:47 PM)
11584 Wyświetlenia
Darunia12
Apprentice
Opcje

Dzień dobry. 

Posadam telewizor  ue55ju6640 oraz sounbar hw-N950. Telewizor ma licencje dolby digital plus i chcialbym posluchac na sonbarze jakie ma on mozliwosci. Zestaw podłączyłem przez hdmi, W telewizorze ustawuenia na format dźwięku hdmi Bistream, dts neo2:5, telewizor podlaczony do internetu na kablu. Przy włączeniu muzyki na YouTube w formacie dolby digital plus na sonbarze odtwarzany jest dzwkek tylko na listwie i na Subwooferze. Brak dzwieku w tylnych glosnikach. Soundbar ma oczywiscie możliwość odtwarzania dźwięku w Dolby digital plus nawet w Dolby Atmos. Mam pytanie, co zrobić i jak ustawić ten zestaw zeby wydobyć z nkego efekt w dolby digital plus? Czy przez strumieniowe odtworzenie na yutube moge posłuchać efektow w dd+ lub dolby atmos? 

98 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy masz już najnowszy firmware Sounbar wer 1007. ? Jeszcze zobacz tu https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/dolby-atmos-dts-ustawienia-x-surround-sound-soundb...

Darunia12
Apprentice
Opcje

Tak mam najnowsze oprogramowanie wersja 1530

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Darunia12  Wpisz w Google dolby atmos demo a będziesz mógł pobrać odpowiedni format.

0 Like
mixgs
First Poster
Opcje

Witam mam problem, przynajmniej ja tak do tego podchodzę. Brak dzwięku dolby atmos z netflix poprzez soundbar hw-n950. Tv Samaung nu8072. W telewizorni ustawienia na bitstream wyjscie dzwięku Telewizyjne- dzwięk digital plus jest. Ta sama sytuacja tylko wyjście dzwięku na belke i nie ma podswietlenia dd+ jest tylko dd. A o dolby atmos to chyba można zapomniwć. Podpowiedzcie proszę czy na tv samsung i netflix uzyskam na belce dA- bo urządzenia są kompatybilne z tym formatem. Dodam ze tv i belka spięta ArcHdmi

0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Cześć @mixgs ,

Model telewizora NU8072 nie obsługuje formatu dźwięku Dolby Atmos, dlatego też nie jest w stanie takiego sygnału przekazać do soundbara. Jakość Atmos uzyskasz jedynie podłączając urządzenie obsługujące Atmos(TV BOX, konsola, blueray) bezpośrednio do soundbara.

Adams1973
Journeyman
Opcje

Podpinam się do postu. Mam tv QE65Q67RAT oraz soundbar Q70R. Oba współpracują z dolby atmos jednak nie mogę go uzyskać. Podłączone HDMI arc a mimo to przy oglądaniu treści z Netfliks w w/w formacie nie wyświetla się na desce dolby atmos tylko TV ARC. Co jest nie tak ze nie mogę uzyskać zamierzonego celu. W tv odhaczone dolby atmos.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Adams1973  Czy sprawdzałeś, czy działa Ci na jakimś filmie Sample ?

0 Like
Adams1973
Journeyman
Opcje
Podłączyłem do belki xboxa one i po nim na Netflix zadziałało, na belce pojawił się wreszcie napis dolby atmos. Odpiąłem konsolę i znów nic. Dzwoniłem do wsparcia Samsung i miła pani powiedziała mi ze temat znają i ze to wina Netfliksa natomiast we wsparciu Netfliksa ze to wina Samsunga a ona pierwsze słyszy. Szok więc, i rozczarowanie. Ręce opadają i jak śpiewa obecny tuz muzyki....” jak do tego doszło ... nie wiem....”
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Adams1973  Tak Samsung już zna przyczynę tego problemu z Dolby Atoms i jest, przygotowana aktualizacja do TV gdzie namieszał Netflix. Na wersji testowej aktualizacji do TV wer 1359 działa Dolby Atoms i DD+ jest, przywrócona nowa wersja Netflix na wersji 1352 jest stara wersja Netflix.