Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak Dolby Atmos na Q80R na Netflix

(Temat utworzony: 05-04-2022 12:35 PM)
1889 Wyświetlenia
Members_fkmVxYp
Student
Opcje

Witam,

Podłączyłem za pomocą HDMI arc soundbar samsung Q80R do telewizora LG GX OLED i niestety na wyświetlaczu soundbara ani w opcjach ścieżki dźwiękowej nie pojawia się opcja dolby Atmos. Nadmienię iż, bez soundbara z głośników telewizora opcja widnieje. Dodatkowo gdy soundbar połączony jest z moim starym QLED Q85R również wykrywana jest ścieżka Atmos i mogę ją wybrać w opcjach na Netflix. Telewizor przecież posiada Dolby Atmos, więc dlaczego soundbar nie wykrywa? Sprzedawca zapewniał, ze nie tylko z TV Samsung soundbar będzie działać. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_fkmVxYp  Witam

Generalnie sprzedawca po części wprowadził Pana w błąd, sprzęt Samsung po podłączeniu do telewizora LG może być niekompatybilny (tak samo na odwrót, sprzęt LG podłączony do telewizora Samsung).

Polecam zresetować soundbara do ustawień fabrycznych przytrzymując na nim jednocześnie przyciski "+" i "-" przez 5 sekund. Soundbar powinien wyświetlić napis "INIT" i wyłączyć się. Może to coś pomoże.

Jeśli soundbar działa na tym starym telewizorze Samsunga to znaczy że  jest on sprawny.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_fkmVxYp  Witam

Generalnie sprzedawca po części wprowadził Pana w błąd, sprzęt Samsung po podłączeniu do telewizora LG może być niekompatybilny (tak samo na odwrót, sprzęt LG podłączony do telewizora Samsung).

Polecam zresetować soundbara do ustawień fabrycznych przytrzymując na nim jednocześnie przyciski "+" i "-" przez 5 sekund. Soundbar powinien wyświetlić napis "INIT" i wyłączyć się. Może to coś pomoże.

Jeśli soundbar działa na tym starym telewizorze Samsunga to znaczy że  jest on sprawny.

mrToms
First Poster
Opcje

Problem wlasnie jest w tym ze soundbar Q80R i TV q70 sa ze soba niekompatybilne wiec haha

A sam problem z ATMOSEM i Netflixowa aplikacja zainstalowana na telewizorze jest znany od okolo 3 lat a Samsun jak to mial w powazaniu ze taki problem istnieje to dalej ma :smiling-face:

Zaluje ze wydalem cenne zlotowki na ten sprzet ktory ma wiecej problemow z wlaczeniem sciezki ATMOS ...

0 Like
Members_fkmVxYp
Student
Opcje

Wszystko działa już jak należy. Reset soundbara pomógł i świetna jakość obrazu współgra z dźwiękiem, dziękuje! 

adrian014
First Poster
Opcje

Witam,

W ostatnim czasie zakupiłem Państwa produkty:

Telewizor SAMSUNG QE65Q77A 65" QLED 4K 120Hz

oraz

Soundbar SAMSUNG HW-Q600A y

Urządzenia podłączone jest miedzy sobą HDMI ARC.

We wszystkich aplikacjach działa dolby atmos z wyjątkiem Netflix.

Opcja 1:

Jeśli w opcjach audio mam ustawienia: auto - opcja włączenia dolby atmos jest ale po włączeniu nie działa

Opcja 2:

Jeśli w w opcjach ustawienia audio na PCM - opcja dolby atmos nie wyświetla się, dźwięk działa ale w niższym standardzie.

Czy mogę prosić o wsparcie w tym temacie? 

0 Like
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Trzeba czekać na aktualizacje netflixa bo ostatnia skopała atmosa.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
A jak jest z innymi usługami, Disney+, HBO MAX? Też jest problem? Anynet+ jest włączony? TV posiada najnowszą aktualizację 2001.4?
adrian014
First Poster
Opcje

Już się bałem że coś ze sprzętem albo ustawieniami :face-with-tears-of-joy: 

0 Like
Lascivill
First Poster
Opcje

Witam....

posiadam Samsung soundbar Q960Aa oraz TV QE50QN93AAT.

Soundbar połączony z TV HDMI eARC.

Mam problem podczas oglądania filmów/seriali na netflix z Atmos. Co prawda ATMOS wyświetlał się jako dostępny przy danej pozycji, ale od pewnego czasu zniknął. Materiały które wcześniej posiadały Atmos, teraz jest jedynie 5.1. Po podłączeniu kabla HDMI wyświetla się komunikat, że podłączono sprzęt z funkcją Dolby Atmos. Nie wiem, dlaczego to się zmieniło.

Czy ktoś ma pomysł czemu tak się dzieje i jak zrobić, żeby powróciła opcja Atmos na Netflix?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lascivill  Domyślam się że masz w TV FW wersji 2101? Ostatnio kolega @kamil40013 też zauważył że z tej aplikacji nie ma DA na modelu Q80AA.

https://eu.community.samsung.com/t5/sprz%C4%99t-audio-i-wideo/soundbar-q700a-problem-z-dolby-atmos-n...