Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Soundbar HW-Q990B EN Vs Playstaion 5

(Temat utworzony: 04-06-2022 02:34 PM)
2036 Wyświetlenia
strusiu
Pathfinder
Opcje
Witam 
Zamierzam kupić soundbara samsung HW-Q990B EN ale wyczytałem że on nie obsługuje funkcji 4K/120 Hz i teraz zastanawiam się jak to podłączyć aby Playstation 5 współpracowało jak najlepiej .

Może ktoś posiada taką wierzę z którą się podzieli 😉😁

Pozdrawiam 
17 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@strusiu Witam. Jest to jeden z lepszych i droższych modeli. Najlepszysz sposobem było by połączyć PlayStation5 poprzez soundbara kablem HDMI, lub PlaStation kablem HDMI do telewizora i Soundbar pod wejście ARC w telewizorze tez kablem HDMI.
strusiu
Pathfinder
Opcje
właśnie chyba nie do końca tak ,soundbar nie posiada hdmi 2.1wiec będzie utrata jakości obrazu ,ale mogę się mylić.
Myślałem że podłącze ps5 do tv (HDMI 2.1) soundbar + tv eArc ale nie mam pewności jak przy takim rozwiązaniu jaki będzie dźwięk z konsoli .
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Przy takim podłączeniu będziesz miał dźwięk w Dolby Atmos i to najlepsza konfiguracja. Z tego co widziałem to ten soundbar ma też możliwość przesyłu dźwięku Dolby Atmos bezprzewodowo.
strusiu
Pathfinder
Opcje
Właśnie o to mi chodzi aby wycisnąć jak najlepsze dźwięki.
We wtorek sprzęt będzie już u mnie ,po testach dam znać co z tego wyszło
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To przy tym sprzęcie najlepszy dźwięk będziesz miał przez HDMI. Przy połączeniu optycznym już tego nie będzie, bezprzewodowo tez mogą być jakieś straty.
strusiu
Pathfinder
Opcje
sprzęt rozstawiony
na konsoli na warzone dźwięk tak jakby się trochę opozniał .

Podłączone:
soundbar + tv (eArc)
konsola + tv
na konsoli dźwięk ustawiony na DTS
0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @strusiu :smiling-face: Sprawdź, czy masz opóźnienie, jeżeli źródłem dźwięku jest telewizor, a nie konsola. 

0 Like
strusiu
Pathfinder
Opcje
Nie wiem czy o to chodzi ,ale bardzo czuć te opóźnienie 20220609_173528_22135_1654788928.jpg
0 Like
strusiu
Pathfinder
Opcje
Zmniejszyłem do zera i nic to nie dało, dalej 2 sekundowe opóźnienie
0 Like