Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamykające sie drzwi lodówki

(Temat utworzony: 02-02-2020 12:59 PM)
19486 Wyświetlenia

Też mam ten problem

GrzesiekR
Journeyman
Opcje

Mam lodówkę RB34K6032SS. Po otwarciu drzwi samoczynnie sie one zamykają (tylko chłodziarka) więc rozpakowanie zakupów to koszmar. Czy ten typ tak ma? 

Dzięki z góry za pomoc,

Grzesiek

49 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @GrzesiekR ,

Urządzenia wolnostojące wymagają delikatnego pochylenia do tyłu. Ta pozycja niejako wymusza samoczynne zamykanie się drzwi. Chodzi o to, by lodówka zamknęła się nawet gdy my o tym zapomnimy. Zatem tak, jest to normalne przy właściwym ustawieniu urządzenia, który Ty na pewno masz! :smiling-face:

0 Like
GrzesiekR
Journeyman
Opcje

Może jest normalne dla producenta. Robi się bubel i próbuje wcisnąć, że tak ma być.  W takim razie po co sygnalizacja otwartych drzwi? :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye: 

GrzesiekR
Journeyman
Opcje

Co więcej, dźwięki wydawane przez lodówkę też są irytujące. Stukanie, trzaskanie, jęczenie i ciągły szum 😞 

0 Like
Opcje

Cześć @GrzesiekR ,

Zerknij tutaj. Wszystkie opisane dźwięki są normalne dla lodówki.

0 Like
kotsyczexx
Apprentice
Opcje

Może troszkę głupie ale na mojej działa włożenie wtyczki usb pomiędzy górną belkę a drzwi 🤣

I całkiem się to sprawdza.

EwaK
Hotshot
Opcje

@kotsyczexx dobre! :face-with-tears-of-joy:

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@GrzesiekR wszyscy producenci zalecają odchylenie lodówek do tyłu, w celu samoczynnego zamykania się drzwi. Jeżeli do tej pory drzwi w twoim sprzęcie się nie domykały, to tylko i wyłącznie niewiedza i błąd twój lub ekipy, która instalowała lodówkę.

Dziwne odgłosy w sprzętach no frost, to również naturalne zachowanie się. Słychać przepływ czynnika chłodzącego oraz skraplającej się wody, która musi zostać odprowadzona do odparowania. Mam sprzęty kilku producentów i we wszystkich jest podobnie.

Jeżeli nie chcesz się ośmieszać, to nie pisz dalej swoich bubli - postów. Taka dobra rada, nie tylko w kwestii drzwi.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
GrzesiekR
Journeyman
Opcje

Chyba nie do końca zrozumiałeś. Drzwi się domykają - tylko nie da się otworzyć na oścież bo od razu się zamykają.

Tak, i nadał uważam że lodówka jest głośniejsza niż deklarowane 38dB

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@GrzesiekR oczywiście mierzyłeś ten dżwięk, jak mniemam.

Bo zapewne wiesz, że głośność narasta logarytmiczo, czyli od 0 dB - granicy słyszalności, do 38 dB natężenie dźwieku wzrasta nam prawie 10 000 razy. :smiling-face-with-sunglasses:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like