Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SAMSUNG WW8NK62E0RW - trzaska w trakcie wirowania

(Temat utworzony: 26-12-2024 12:37 AM)
172 Wyświetlenia
iammike
Apprentice
Opcje

Witam,

Posiadam taki cud techniki będący pralką SAMSUNG model WW8NK62E0RW. To standard Samsunga, że przy wirowaniu (zarówno, gdy się rozpędza, "układa pranie", jak i gdy w pełni wiruje) wydaje odgłosy, jak przy kuciu w trakcie robót drogowych?

Przykładowo takie i takie. Przy starcie bywa też tak.

Zanim zgłoszę reklamację, chętnie wysłucham opinii.

0 Like
7 Odpowiedzi
Klaudia23x
Journeyman
Opcje
U mnie tak pukało jak było łożysko zepsute, ale tez jak pralka byla wylaczona i sie krecilo pustym bebnem to tez on halasowal.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Rozumiem ze pralka jest poprawnie wypoziomowana?
0 Like
iammike
Apprentice
Opcje

Ręcznie kręcąc pustym bębnem nie udało mi się uzyskać takiego efektu, jak na powyższych filmach.

0 Like
iammike
Apprentice
Opcje

Dobrze rozumiesz. Jest wypoziomowana:

0_c.jpg

1_c.jpg

2_c.jpg

3_c.jpg

Kalibracja także była wykonywana. Zastanawiam się, co jeszcze jako użytkownik końcowy mogę sprawdzić zanim złożę reklamację?

Hałas nie pojawił się nagle, trwa od dłuższego czasu. Pralka ma około roku. Próbowałem, na tyle na ile mi czas pozwalał diagnozować problem, wykluczać różne przypadki, niwelować hałas. Bez pozytywnego skutku.

0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @iammike!

Samodzielnie można jeszcze sprawdzić, czy przy manualnym obrocie bębna również słychać powyższe dźwięki. Samo podłoże - nie mogą się znajdować żadne maty antywibracyjne. Można sprawdzić czy nic nie dostało się pod uszczelkę, ewentualnie czy wąż nie obija o tył obudowy. Jeśli wszystko jest jak powinno być, to konieczne będzie złożenie reklamacji na infolinii. 

iammike
Apprentice
Opcje

Cześć @OliwiaB, dziękuję za odpowiedź.

Tak, jak wyżej już pisałem przy manualnym obrocie bębna dźwięków nie ma.

Skąd wynika spostrzeżenie, że pralka nie może stać na macie antywibracyjnej (zakładam, że tym stwierdzeniem masz na myśli także innego rodzaju podkładki antywibracyjne pod nóżki)? Przejrzałem instrukcję i nie widzę tam o tym wzmianki.

0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

@iammike 

Samsung nie zaleca, podczas kontaktu z infolinią pytają czy pralka nie stoi na macie. W instrukcji obsługi są wzmianki:

OliwiaB_0-1736343233358.png

OliwiaB_1-1736343257188.png