Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamykające sie drzwi lodówki

(Temat utworzony: 30-01-2020 10:51 PM)
19435 Wyświetlenia
GrzesiekR
Journeyman
Opcje

Mam lodówkę RB34K6032SS. Po otwarciu drzwi samoczynnie sie one zamykają (tylko chłodziarka) więc rozpakowanie zakupów to koszmar. Czy ten typ tak ma? 

Dzięki z góry za pomoc,

Grzesiek

49 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @GrzesiekR ,

Urządzenia wolnostojące wymagają delikatnego pochylenia do tyłu. Ta pozycja niejako wymusza samoczynne zamykanie się drzwi. Chodzi o to, by lodówka zamknęła się nawet gdy my o tym zapomnimy. Zatem tak, jest to normalne przy właściwym ustawieniu urządzenia, który Ty na pewno masz! :smiling-face:

0 Like
GrzesiekR
Journeyman
Opcje

Może jest normalne dla producenta. Robi się bubel i próbuje wcisnąć, że tak ma być.  W takim razie po co sygnalizacja otwartych drzwi? :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye: 

GrzesiekR
Journeyman
Opcje

Co więcej, dźwięki wydawane przez lodówkę też są irytujące. Stukanie, trzaskanie, jęczenie i ciągły szum 😞 

0 Like
Opcje

Cześć @GrzesiekR ,

Zerknij tutaj. Wszystkie opisane dźwięki są normalne dla lodówki.

0 Like
kotsyczexx
Apprentice
Opcje

Może troszkę głupie ale na mojej działa włożenie wtyczki usb pomiędzy górną belkę a drzwi 🤣

I całkiem się to sprawdza.

EwaK
Hotshot
Opcje

@kotsyczexx dobre! :face-with-tears-of-joy:

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@GrzesiekR wszyscy producenci zalecają odchylenie lodówek do tyłu, w celu samoczynnego zamykania się drzwi. Jeżeli do tej pory drzwi w twoim sprzęcie się nie domykały, to tylko i wyłącznie niewiedza i błąd twój lub ekipy, która instalowała lodówkę.

Dziwne odgłosy w sprzętach no frost, to również naturalne zachowanie się. Słychać przepływ czynnika chłodzącego oraz skraplającej się wody, która musi zostać odprowadzona do odparowania. Mam sprzęty kilku producentów i we wszystkich jest podobnie.

Jeżeli nie chcesz się ośmieszać, to nie pisz dalej swoich bubli - postów. Taka dobra rada, nie tylko w kwestii drzwi.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
GrzesiekR
Journeyman
Opcje

Chyba nie do końca zrozumiałeś. Drzwi się domykają - tylko nie da się otworzyć na oścież bo od razu się zamykają.

Tak, i nadał uważam że lodówka jest głośniejsza niż deklarowane 38dB

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@GrzesiekR oczywiście mierzyłeś ten dżwięk, jak mniemam.

Bo zapewne wiesz, że głośność narasta logarytmiczo, czyli od 0 dB - granicy słyszalności, do 38 dB natężenie dźwieku wzrasta nam prawie 10 000 razy. :smiling-face-with-sunglasses:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like