Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyciek z dyszy, ktora znajduje sie w srodku bebna QuickDrive 90m644OPW

(Temat utworzony: 26-11-2018 09:15 PM)
484 Wyświetlenia
alex46372
First Poster
Opcje

Ostatni mam problem, ze po praniu z tego dodatkowego natrysku kapie woda ktora splywa na podloge, przez co drzwi musza byc zamkniete a otwarte te małe. Niewiem co mam z tym zrobic.

0 Like
6 Odpowiedzi
EwaK
Hotshot
Opcje

@alex46372 dzieje się tak tylko chwilę po praniu, czy może cały czas? Próbowałeś przykręcić minimalnie zawór wody? Nie jest to przypadkiem związane ze zbyt wysokim ciśnieniem wody?

0 Like
alex46372
First Poster
Opcje

No właśnie kapie cały czas a ciśnienie wody jest standardowe. Woda do bębna spływa i wyraznie slychac, ze pompa wylewa wode

0 Like
showmeyour__
Voyager
Opcje

@Aleksandra_S_W i @Michał_J  moglibyście coś doradzić? 

0 Like
Opcje

Cześć @alex46372,

Jeżeli z tej dyszy kapie od razu po praniu przez "chwilę" to jest to normalne i najlepszym rozwiązaniem jest to co już zastosowałeś- zamknięcie głównych drzwi a otwarcie Add Wash.  Po pewnym czasie od zakończenia prania to kapanie powinno ustać.

Rozumiem, że u Ciebie ta woda kapie cały czas gdy urządzenie jest wyłączone? I tą wodę pralka wylewa również gdy jest wyłączona na panelu?

Potwierdź mi to jeszcze proszę i jeśli tak to zasięgnę informacji co może być przyczyną.

Napisz również, czy sprzęt jest na gwarancji.

0 Like
alex46372
First Poster
Opcje

Woda kapie cały czas sprzęt na gwarancji a z pompą to gdy ją sam uruchomie i słychać że wylewa wodę 

Tak myślę czy to może być faktycznie ciśnienie za wysokie

0 Like
Opcje

@alex46372,

Możesz oczywiście sprawdzić wartość ciśnienia w instalacji. Przynajmniej w teorii może być to przyczyna wycieku.

Jeśli w tej kwestii wszystko będzie ok, a wyciek będzie nadal zgłoś sprawę na infolinii.

Konsultanci pomogą.

0 Like