Schließen

Wonach suchst du?

abbrechen
Suchergebnisse werden angezeigt für 
Stattdessen suchen nach 
Meintest du: 

Originalthema:

Wirowanie w pralce WW90T754ABH

(Thema erstellt am: 24-02-2022 04:45 AM)
1510 Anzeigen
Miko85
Journeyman
Optionen
Witam,

Czy tak powinno wyglądać wirowanie prania w pralce jak w tytule przy 1000 obrotów? Pralka ma maksymalnie 1400 więc trochę mnie to niepokoi...
Chodzi oczywiście o odgłosy...
Miko85-video-1645674308048
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00

1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      (in "Meine Videos" anzeigen)

0 Likes
      9 Antworten
      Miko85
      Journeyman
      Optionen
      0 Likes
      DariaR
      Expert
      Optionen

@Miko85, to nie jest prawidłowa praca pralki oczywiście. Jest natomiast kilka czynników, które mogą na to wpływać. Pralka nie powinna stać na żadnych dodatkowych matach antywibracyjnych (preferowane podłoże to np. twarde, stabilne płytki). Warto sprawdzić, czy na pewno jest dobrze wypoziomowana i ma prawidłowo dokręcone śruby kontrujące nóżki.

Zachęcałabym również do zrobienia kalibracji bębna, a po jej przeprowadzeniu uruchomienia samego programu Płukanie+Wirowanie z pustym bębnem, żeby zweryfikować, czy objaw pojawi się również bez żadnego wsadu w pralce oraz, czy nie była to kwestia przeładowania bębna/nierównomiernie rozłożonego załadunku.

Kalibrację możesz wykonać w następujący sposób:

kalibracja.PNG

Jeśli powyższe czynności nic nie zmienią, a zwłaszcza, gdyby po kalibracji bębna podczas wirowania na pusto objawy się ponowne pokazały, to skontaktuj się już wtedy bezpośrednio z infolinią techniczną producenta:

https://www.samsung.com/pl/support/contact/.

Miko85
      Journeyman
      Optionen
      Dzięki za odpowiedź.

Oczywiście wszystko co powyżej już wykonałem, sprawdziłem itd. Jest to już mój drugi model tej pralki i problem znowu się powtarza....
      Poprzednia stała prawie 2 miesiące w serwisie po czym okazało się, że jest nie do naprawy i dostałem dokument upoważniający mnie do zamówienia nowej pralki...
      0 Likes
      PrzemekM
      Samsung Members Star ★★★
      Optionen

@Miko85  Jeżeli wcześniejsze rady nie pomogły to skontaktuj się z infolinią, link został już udostępniony wcześniej.

Murinio86
      Journeyman
      Optionen

Hej @Miko85 

jak zakończyła się Twoja przygoda z pralką?

0 Likes
      Miko85
      Journeyman
      Optionen
      Hey
      Kto powiedział, że się zakończyła...
      Drugi egzemplarz jaki dostałem miał taką samą wadę... Był w serwisie, został niby naprawiony... pralka do mnie przyjechała z serwisu, odpakowuje ją a tu kolejna niespodzianka... obudowa pralki cała zniszczona, porysowana, poobijana, drzwi od bębna wyszczerbione itp.... mimo wszystko podłączyłem pralkę zobaczyć czy działa prawidłowo mechanicznie... i bez zmian... wylądowała w serwisie po raz kolejny a samsung nie widzi w tym nic dziwnego... zero jakiejkolwiek skruchy... podsumowując jestem bez pralki od października zeszłego roku. Jestem stałym bywalcem pralni i ponoszę dodatkowe koszty... żenada....
      0 Likes
      Murinio86
      Journeyman
      Optionen
      No to gruba sprawa. Myślałem, że temat już wyjaśniony i masz cichą, fajna pralkę. Jakość produktów spada w dzisiejszych czasach na psy. Rozumiem, że urządzenie może się zepsuć po kilku latach, bo używasz, ale dopuszczanie do sprzedaży wadliwych produktów nie świadczy dobrze o pilnowaniu jakości w marce.
      0 Likes
      Miko85
      Journeyman
      Optionen
      Dokładnie... chyba będę szukał sprawiedliwości gdzieś dalej niż w Samsungu...
      0 Likes
      Murinio86
      Journeyman
      Optionen
      Czy Twoja przygoda z pralką trwa czy już koniec?
      0 Likes