am 24-02-2022 04:45 AM
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
- Anstößigen Inhalt melden
- Chapters
- descriptions off, selected
- subtitles settings, opens subtitles settings dialog
- subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
This is a modal window. This modal can be closed by pressing the Escape key or activating the close button.
am 24-02-2022 05:29 AM
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
am 24-02-2022 02:10 PM
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
@Miko85, to nie jest prawidłowa praca pralki oczywiście. Jest natomiast kilka czynników, które mogą na to wpływać. Pralka nie powinna stać na żadnych dodatkowych matach antywibracyjnych (preferowane podłoże to np. twarde, stabilne płytki). Warto sprawdzić, czy na pewno jest dobrze wypoziomowana i ma prawidłowo dokręcone śruby kontrujące nóżki.
Zachęcałabym również do zrobienia kalibracji bębna, a po jej przeprowadzeniu uruchomienia samego programu Płukanie+Wirowanie z pustym bębnem, żeby zweryfikować, czy objaw pojawi się również bez żadnego wsadu w pralce oraz, czy nie była to kwestia przeładowania bębna/nierównomiernie rozłożonego załadunku.
Kalibrację możesz wykonać w następujący sposób:
Jeśli powyższe czynności nic nie zmienią, a zwłaszcza, gdyby po kalibracji bębna podczas wirowania na pusto objawy się ponowne pokazały, to skontaktuj się już wtedy bezpośrednio z infolinią techniczną producenta:
am 24-02-2022 02:20 PM
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
Oczywiście wszystko co powyżej już wykonałem, sprawdziłem itd. Jest to już mój drugi model tej pralki i problem znowu się powtarza....
Poprzednia stała prawie 2 miesiące w serwisie po czym okazało się, że jest nie do naprawy i dostałem dokument upoważniający mnie do zamówienia nowej pralki...
am 24-02-2022 03:57 PM
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
@Miko85 Jeżeli wcześniejsze rady nie pomogły to skontaktuj się z infolinią, link został już udostępniony wcześniej.
am 07-06-2022 11:39 AM
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
Hej @Miko85
jak zakończyła się Twoja przygoda z pralką?
am 07-06-2022 11:47 AM
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
Kto powiedział, że się zakończyła...
Drugi egzemplarz jaki dostałem miał taką samą wadę... Był w serwisie, został niby naprawiony... pralka do mnie przyjechała z serwisu, odpakowuje ją a tu kolejna niespodzianka... obudowa pralki cała zniszczona, porysowana, poobijana, drzwi od bębna wyszczerbione itp.... mimo wszystko podłączyłem pralkę zobaczyć czy działa prawidłowo mechanicznie... i bez zmian... wylądowała w serwisie po raz kolejny a samsung nie widzi w tym nic dziwnego... zero jakiejkolwiek skruchy... podsumowując jestem bez pralki od października zeszłego roku. Jestem stałym bywalcem pralni i ponoszę dodatkowe koszty... żenada....
am 07-06-2022 11:56 AM
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren
- Stummschalten
- RSS-Feed abonnieren
- Kennzeichnen
am 07-06-2022 11:59 AM
- Als neu kennzeichnen
- Lesezeichen
- Abonnieren