01-09-2020 05:58 PM
Drodzy Pracownicy Samsung odpowiadający za serwis
Jest to kolejna desperacka próba kontaktu z Waszą firmą ponieważ od prawie miesiąca ukrywacie się za plecami firm zewnętrznych, które nieudolnie próbują naprawić to co przeoczyliście na etapie produkcji. Na marginesie gratuluję systemu jakości. Wyprodukowaliście, sprzedaliście oraz dostarczyliście produkt pod innym logo niż to, które zakupiłem. Do mojego domu dotarła lodówka z nazwą SAMSUN - brakuje "G". To na co chcę zwrócić uwagę to nie tylko na fakt usterki ale również na to jak dział system zgłaszania oraz egzekucji serwisu. 10 sierpnia moja żona zgłosiła mailowo problem z nowo zakupioną lodówką- prosty temat wystarczy przyjechać i wymienić logo. Dostaliśmy zwrotnego maila z nr referencyjny zgłoszenia. 13 sierpnia dzwoniąc na infolinię dostaliśmy informację, że zgłoszenie jest w toku i weryfikacji. Kolejny telefon żony w tej sprawie był 18 sierpnia, Pani na infolinii trzymała moją żonę 18 minut sprawdzając status, żona rozłączyła się i skontaktowała się z Państwem na czacie. I w końcu udało się zarejestrować i skierować nasze zgłoszenie do firmy serwisowej. Dostaliśmy nr zlecenia oraz kontakt do firmy Mixremedia w Warszawie, zapewniano nas również, że firma będzie kontaktowała się z nami w celu umówienia serwisu. W dniu 24 sierpnia zadzwoniliśmy do tej firmy i jakież było nasze zaskoczenie jak otrzymaliśmy informację, że firma ta nie współpracuje już z Samsungiem i nie przyjmują od dawna zleceń.
Kolejne zgłoszenie 24 sierpnia. Odpowiedź od Konsultanta Centrum Obsługi klienta że zgłoszenie zostaje przekazane do osób odpowiedzialnych- brak kontaktu.
Kolejny telefon 31 sierpnia i obietnica, że ktoś do nas zadzwoni do godziny 16.00 1.09 - znów brak kontaktu.
Czy tak powinna wyglądać obsługa serwisu?
Do kogo mamy dzwonić żeby zostało to naprawione?
Czy doczekamy się przeprosin?
Ile jeszcze ta historia będzie trwać?
Jak można skontaktować się bezpośrednio z osobą, która odpowiada za ten bałagan?
PS Lodówka do dnia dzisiejszego stoi nierozpakowana i czeka do Waszej weryfikacji.
Pozdrawiam
Piotr i Anna Nr referencyjny klienta z dnia 24 sierpnia 2713929174
01-09-2020 07:27 PM
01-09-2020 07:58 PM
01-09-2020 08:05 PM — edytowano 01-09-2020 08:07 PM
01-09-2020 11:22 PM — edytowano 01-09-2020 11:31 PM
@Piotr1234 Napisałeś w niewłaściwej tablicy Witaj na Forum!
Kontakt z Działem Reklamacji https://www.samsung.com/pl/info/contactus/
09-09-2020 07:54 PM
Drodzy od czasu zamieszczenia tej informacji- niezgodność towaru z umową była zgłaszana do działu reklamacji jeszcze dwa razy. Za każdym razem otrzymywałem informacje via email, że ktoś zadzwoni, że naprawi... do dnia dzisiejszego nikt nie zadzwonił i nikt nie naprawił... na szczęście sklep gdzie kupiłem tę lodówkę wymieni ją na nowy sprzęt.. szkoda tylko, że na sprzęt, który nadal jest z firmy samsung (z małej to nie przypadek) z tak żenującym podejściem do klienta.
Drodzy Pracownicy Firmy samsun"G"- nadal czekam na kontakt z Waszej strony i na proste słowo - "przepraszam"... do tego czasu czuję się zobowiązany do opowiedzenia powyższej historii jak największej ilości osób oraz jej publikacji
Pozdrawiam
Piotr
09-09-2020 10:52 PM — edytowano 09-09-2020 11:36 PM
@Piotr1234 Nie zgłasza się do działu reklamacji Samsunga z tytułu niezgodność towaru z umową a tylko do sprzedawcy.
31-12-2024 08:14 AM