Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Swieci się ikonka filtra/ suszarka

(Temat utworzony: 29-11-2017 09:01 AM)
59599 Wyświetlenia
Alula
First Poster
Opcje

suszarka jest nowa a po dwóch suszarniach zaczęła się świecić czerwona ikonka filtra. Mimo prób czyszczenia nadal się swieci. Filtr wewnątrz bębna jest czyszczony dokładnie po każdym suszeniu, filtr główny odkurzaczem i miękka szczotka także wyczyszczony. Co jeszcze może być przyczyna ze ikona nie gaśnie? 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
84 Odpowiedzi
1mags
Student
Opcje
Hej. Użytkuje pralkosuszarkę WD90J6A10 AW/EO czyszczę filtr odkręcany na dole regularnie. Suszarka właściwie nie suszy, pranie jest tylko podsuszone czyli nie ocieka wodą, nawet po całym 4.5 godz. cyklu małej ilości nadal tak samo praktycznie mokre. Ostatnio po zakończeniu cyklu wyświetliła się ikona filtra wymiennika ciepła, po wyłączeniu i włączeniu już jej nie ma. Generalnie nie mam zielonego pojęcia gdzie jest filtr wymiennika ciepła-instrukcja na nic takiego nie wskazuje bo poprostu nic w niej nie ma. Jak mam rozwiązać ten problem? Dziękuję z góry za pomoc.
0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@1mags Cześć!

Wymiennik ciepła (skraplacz) jest elementem zespołu kompresora w suszarkach z pompą ciepła. W pralko-suszarkach ta część nie występuje. Prześlij zdjęcie tego komunikatu, to sprawdzimy, co to dokładnie jest. Jeśli urządzenie słabo suszy, to sprawdź jeszcze wąż odpływowy, czy jesyt drożny i czy nie jest gdzieś zagięty. Jeśli załadunek suszenia (połowa prania) nie jest zbyt duży, to pozostaje serwis, jeśli dalej będą problemy z suszeniem. Rozumiem, że żaden błąd się nie wyświetla, np. HC/HC2?

Jarek-sams9
First Poster
Opcje

Znalazłem rozwiązanie problemu z czyszczeniem wymiennika w suszarce Samusng.

sprzedałem ją.

Kupiłem Boscha z automatycznym czyszczeniem wymiennika.

Po 10 m0cach uzytkowania wymiennik jest jak nowy.

0 Like
AdrianKlient
Student
Opcje
U mnie historia skończyła się podobnie. Mój samsung padł jakoś miesiąc, czy dwa po gwarancji. Naprawa 80% wartości nowej suszarki. Kupiłem Boscha. Mniej "nowoczesny" w wyglądzie, ale zero problemów. Nie czyści się sam, ale czyszczenie proste i wygodne.
0 Like