Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Swieci się ikonka filtra/ suszarka

(Temat utworzony: 29-11-2017 09:01 AM)
59572 Wyświetlenia
Alula
First Poster
Opcje

suszarka jest nowa a po dwóch suszarniach zaczęła się świecić czerwona ikonka filtra. Mimo prób czyszczenia nadal się swieci. Filtr wewnątrz bębna jest czyszczony dokładnie po każdym suszeniu, filtr główny odkurzaczem i miękka szczotka także wyczyszczony. Co jeszcze może być przyczyna ze ikona nie gaśnie? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @ziutek, @szymon2

Jeśli ikona świci się światłem stałym oznacza to, że filtr wymaga czyszczenia. Jeśli pomimo czyszczenia nadal świeci, to tak jak w opisanym poście @Aluli, sprzęt powinien zostać sprawdzony przez serwis.

Inną natomiast kwestią jest każdorazowe miganie kilkakrotne filtra przy uruchomieniu sprzętu.

Jest to normalne, wtedy urządzenie sprawdza czystość filtra.

Jeśli zatem u was filtr miga ale nie świeci się to spokojnie, wszystko jest z waszymi suszarkami w porządku :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
84 Odpowiedzi
Opcje

Cześć Alula,

Podaj proszę model swojej suszarki, sprawdzę jak mogę Ci pomóc.

Alula
First Poster
Opcje
DV90M5200QW SAMSUNG
0 Like
Opcje

@Alula,

Dzięki za szybką odpowiedź. Jeśli filtr jest czysty komunikat nie powinien się pojawiać. Spróbuj wyjąć i włożyć  ponownie filtr oraz zresetować urządzenie.

Jeżeli problem nie ustąpi, zgłoś sprawę na infolinii w celu umówienia wizyty technika który sprawdzi co się dzieje. Przed połączeniem przygotuj dane z naklejki z numerem seryjnym i kodem modelu które są na naklejce na drzwiach oraz dowód zakupu.

Numey telefonów infolini:
 801 172 678
 22 607 93 33

1Ziuta1
First Poster
Opcje
A co w przypadku gdy ta czerwona ikonka od filtra miga przy włączeniu 5 razy i gaśnie?
0 Like
Opcje

Cześć 1Ziuta1,

Zgodnie z instrukcją ikona filtra pojawia się jedynie gdy należy go oczyścić lub nie jest prawidłowo zamontowany. Jeśli obie te rzeczy już sprawdziłaś jak i wykonałaś reset urządzenia, a to nie pomogło to proponuję skontaktować się z Infolinią. Konsultanci napewno pomogą.

szymon2
Student
Opcje

Witajcie, u mnie jest dokladnie ten sam problem, trzeci dzien od zakupu i swiecaca przez chwile po wlączeniu czerwona  ikonka filtra. SmartCheck pokazuje że wszystko jest OK. Może tak ma być. Co wam doradzili technicy z infolinii? Jak samemu zresetować tą suszarkę? 

Dzięki, pozdrawiam, Szymon

0 Like
ziutek
First Poster
Opcje

U mnie dokładnie to samo

0 Like
Rozwiązanie
Opcje

Cześć @ziutek, @szymon2

Jeśli ikona świci się światłem stałym oznacza to, że filtr wymaga czyszczenia. Jeśli pomimo czyszczenia nadal świeci, to tak jak w opisanym poście @Aluli, sprzęt powinien zostać sprawdzony przez serwis.

Inną natomiast kwestią jest każdorazowe miganie kilkakrotne filtra przy uruchomieniu sprzętu.

Jest to normalne, wtedy urządzenie sprawdza czystość filtra.

Jeśli zatem u was filtr miga ale nie świeci się to spokojnie, wszystko jest z waszymi suszarkami w porządku :smiling-face:

0 Like
szymon2
Student
Opcje
Wielkie dzięki
Tak to właśnie wygląda - uruchamiam suszarkę, leci melodyjka :smiling-face: i czerwona ikonak miga chyba 4 razy i gaśnie. Sprzęt działa.
Myślę, że warto to gdzieś w instrukcji napisać albowiem przez pierwsze dwa dni nic się nie pojawiało a suszeń kilka już było. Potem wysuszyłem dużą porcję ręczników i "łup", już coś czerwonego się świeci.
Dzięki za pomoc
sz.