Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Suszarka DV9 gwiżdże

(Temat utworzony: 24-10-2019 11:40 PM)
1981 Wyświetlenia
Stanley1993
First Poster
Opcje

Witam,

Podczas pierwszego cyklu suszenia mniej więcej od połowy cyklu słychać jak ciepłe powietrze wylatuje z tylu urządzenia dziwnie przy tym gwiżdżąc. Dokładniej spod takiej dużej osłony z pianką. Czy to normalne?

0 Like
11 Odpowiedzi
Opcje

Cześć @Stanley1993 ,

Podaj proszę dokładny model urządzenia, pomoże to w diagnozie. Od razu warto sprawdzić, czy wężyki do odprowadzania wody zamontowane są prawidłowo, zgodnie z instrukcją. Resztę sprawdzę i coś podpowiem, gdy otrzymam od Ciebie model :smiling-face:

0 Like
Stanley1993
First Poster
Opcje

Dziekuje za odpowiedź. Model mojej suszarki to DV90M5200QW. Wężyk podłączyłem wg instrukcji. 

0 Like
Opcje

@Stanley1993,

Dzięki za model. W instrukcji znalazłam poniższy zapis:

suszarka.PNG

Wydaje się to być coś zbliżonego. Napisz jeszcze czy to zjawisko ma miejsce na w górnej czy dolnej części urządzenia.

0 Like
Stanley1993
First Poster
Opcje

Z tego co zauważyłem to w górnej części.

Osłona z pianką nie przylega w całości, jedynie w miejscach śrub. Pomiędzy mocowaniami jest szczelina. Tak ma to wyglądać?

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Stanley1993 jesteś w stanie podesłać foto jak to wygląda? 

0 Like
Stanley1993
First Poster
Opcje

20191027_172425.jpg

Dokładnie z tej szczeliny wydostaje się to powietrze.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Stanley1993 przekażemy foto do Inżynierów Wsparcia i damy znać :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Stanley1993
First Poster
Opcje

Dziękuję, czekam na info.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

Hej @Stanley1993 :smiling-face: Wracam z info. Skonsultowaliśmy sprawę i sprawdziliśmy na paru modelach i w sumie wszędzie wygląda to identycznie, więc nie jest to usterka :smiling-face: