Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z piekarnikiem NV7B4345VAK

(Temat utworzony: 30-09-2024 03:11 AM)
340 Wyświetlenia
Members_Ha2wc68
First Poster
Opcje

Witam,

Od miesiąca mam podłączony nowy piekarnik SAMSUNG NV8B4345VAK. Do tej pory było wszytko dobrze, ale dzisiaj co chwilę sam się włącza (oczywiście nie wybiera programu i się nie nagrzewa, ale uruchamia się jest pokazana godzina i górna komora), a po chwili wyłącza. Czy to jest jakiś błąd? Czy panel dotykowy zaczyna się psuć? 

0 Like
5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_Ha2wc68  Witam 

W takim przypadku zwłaszcza jeżeli piekarnik jest na gwarancji skontaktowałbym się z serwisem.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę na początek wykonać reset piekarnika i odłączyć go na parę minut z prądu.
0 Like
Heniutek1
Apprentice
Opcje
Miałem to samo. Potraktowałem płytkę przełącznika sprayem "kontakt" do styków i problem zniknął.
0 Like
LiSu_KTP
First Poster
Opcje
Mam dokladnie te same objawy w modelu 4045. Dlaczego osoba na infolini grozi utratą gwarancji w przypadku jeśli piekarnik nie jest podłączony do gniazdka a bezpośrednio do sieci, w instrukcji obsługi jak dobrze pamiętam strona 7 jest opisany sposób podłączenia w przypadku braku gniazdka.
0 Like
JulaP
Expert
Opcje

Cześć @LiSu_KTP,

rozumiem, że masz podłączony piekarnik fazowo? Przy tym schemacie w instrukcji jest informacja, że taki montaż jest dopuszczalny jedynie przy określonych modelach, wtedy w specyfikacji sprzętu jest zaznaczenie, że sprzęt może być podłączony dwufazowo i trójfazowo plus wtedy piekarnik na końcu kabla nie ma wtyczki, a przewody do podłączenia fazowego. Jeśli więc wtyczka została obcięta, to niestety producent nie może uznać gwarancji.