Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dual cook - wywala różnicówkę

(Temat utworzony: 10-07-2025 12:43 PM)
121 Wyświetlenia
Barto74
First Poster
Opcje
Szanowne forum Piszę tutaj bo może w tym miejscu uzyskam jakąś pomoc lub wsparcie mam piekarnik Dual Cook Samsunga nie ma już gwarancji ma sześć lat Problem pojawia się w momencie gdy włączam wysoką temperaturę na grzałce kiedy pojawia się dużo pary wywala różnicówkę byłem w serwisie AGD powiedzieli że nie stwierdzają żadnych usterek był elektryk zasugerował i wymienił mi czujkę temperatury jednak nic się nie zmieniło czy to może być problem grzałki która robi zwarcie bo ma przepaloną izolację podpowiedzcie proszę na co zwrócić uwagę dziękuję
0 Like
5 Odpowiedzi
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
To wina instalcji w domu nie piekarnika.
Sprawdź co masz podłączone jeszcze pod tą linie co piekarnik.
0 Like
Barto74
First Poster
Opcje
Dzięki za zainteresowanie i podpowiedź ale nie było z tym problemu do pewnego momentu. to pojawiło się jakieś rok temu. A w międzyczasie nie przybyło żadnego sprzętu co mogłoby być podpięte pod ten obwód
0 Like
MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Założę się ze piekarnik podłączony przez jakiś przedłużasz do gniazdka lub coś podobnego
0 Like
Barto74
First Poster
Opcje
Nie. Żadnych przedłużaczy dom jest nowy kilkuletni tak jak piekarnik problem tak jak pisałem pojawił się od roku kiedy jest włączony termoobieg nie ma problemu Kiedy pojawi się para w piekarniku i uruchamia się grzałka Górna wywala różnicowy
0 Like
TenTaki
Troubleshooter
Opcje
Jeśli różnicowka jest tylko na to jedno urządzenie to winny jest piekarnik.
Jeśli jest na kilka obwodów z osobnymi bezpiecznikami to już nie jest tak prosto bo winowajcą który się psuje jestna innym obwodzie zasilanym z tej samej fazy.
0 Like