Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Suszarka DV90T6240LE problem z bulgotaniem

(Temat utworzony: 4 tygodni(e) temu)
142 Wyświetlenia
mati14713
Apprentice
Opcje

Dzień dobry,

zakupiłem suszarkę Samsung DV90T6240LE i się zawiodłem. Pierwszy egzemplarz który otrzymałem został wymieniony z powodu galopu po pralni zaraz po włączeniu na pusto. Coś tłukło w obudowę tak mocno, ze strach było tego używać. Wymieniono mi na drugi egzemplarz i w tym nowym problemu z tłuczeniem nie ma natomiast słychać głośne bulgotanie, przelewanie się gazu w układzie skraplacz-parownik-sprężarka, które słychać na drugim końcu domu. Czy da się to jakoś zniwelować ? Czy to normalne czy jak mam takiego pecha? Czy ktoś z Was miał również taki problem? 

Pozdrawiam 

5 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mati14713  Dzień dobry 

Będzie to normalne zjawisko i odgłosy wydawane przez suszarkę. Czy urządzenie jest jakoś szczelnie zabudowane?

0 Like
mati14713
Apprentice
Opcje

Panie Przemku, dziękuję za zainteresowanie tematem. Suszarka nie jest zabudowana, po obu stronach jest przestrzeń. Pierwsza sztuka w której hałasował bęben nie wydawała odgłosów bulgotania, syczenia. Obecna sztuka niestety hałasuje niesamowicie. Włączałem ją dopiero na pusto bez ubrań, żeby sprawdzić nauczony doświadczeniami z pierwszą sztuką. może to coś zmieni jak włożę ubrani i układ freonowy zachowywał będzie się inaczej? Mogę nagrać film z odgłosami jeśli coś to pomoże. Grzać grzeje, ale bulgot jest taki jakby ilość gazu w układzie nie była odpowiednia, lub przepływ w układzie gazowym byl zaburzony. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mati14713  może Pan nagrać nagranie na YouTube i wrzucić tutaj linka,przeanalizujemy

0 Like
mati14713
Apprentice
Opcje

Panie Przemku, załączam link ponizej. Początek nagrania podczas pracy, po chwili wyłączam i słychać wyraźniej sam dźwięk o którym mówię. 

https://youtube.com/shorts/fYXZjJ7g7xc?si=EFJdnNgj5OW65z8H

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mati14713, podeślij nagranie do Wsparcia Technicznego: https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.