Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

reklamacja lodówka

(Temat utworzony: 13-09-2018 10:18 AM)
10332 Wyświetlenia
Kasia134620
First Poster
Opcje

Dziś mija 14 dzień jak czekam na rozpatrzenie mojej reklamacji lodówki. Czy to jest normalne w przypadku Samsunga że tak przeciagają sprawę? Serwisant był po 7 dniach (w upale bez lodówki!!!!!!@$$%$%) i stwierdził że nie wie co z nią jest. Na dzień dzisiejszy jestem zdołowana że wogóle przyszło mi do głowy kupować tak drogą lodówkę i to Samsunga!!!!! Bo to już drugi raz w przeciągu 2 lat coś się z nią dzieje. Okres gwarancji mija we wtorek. Porażka! 

23 Odpowiedzi
Michał_J
Voyager
Opcje

Cześć Kasia134620,

Napisałem do Ciebie wiadomość prywatną, jak będziesz miała chwilę to odpisz :smiling-face:

0 Like
Aneta3
Apprentice
Opcje

Witam. Mam problem z reklamacją mojej niespełna 3 letniej lodówki side by side z gwarancją na kompresor 10 letnią. Niestety w tej firmie chyba pracują niekompetentne osoby. Odrzucono moja reklamacje pomimo że mam opinie z serwisu autoryzowanego że lodówka nie nadaje się do naprawy argumentujac to tym ze na lodówki jest 2 letnia gwarancja. Uważam że samsung wprowadza potencjalnych klientów w błąd mydląc im oczy reklamami wzietymi prosto ze strony Samsunga " 10 letnią gwarancją. . Kompresor samsung Digital Inverter Compresor.... dzieki temu możesz obniżyć rachunki za prąd i cieszyć się spokojem jaki daje gwarancja na 10 lat..."  według ich karty gwarancyjnej pkt 7 klientowi przysługuje prawo do wymiany produktu na nowy wolny od wad w przypadku gdy ... autoryzowany punkt serwisowy stwierdził na piśmie ( a taki właśnie mam) że wada jest niemożliwa do usunięcia.   Jutro idę do prawnika. Składam pozew. Dość poszukiwania klientów. 

Damian K
Hotshot
Opcje

@Aneta3 

Zerknij proszę na wiadomości prywatne.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Izunia1985
First Poster
Opcje

Witam chciałam wiedzieć co Pani załatwiła w zwiazku z lodówką

Pytam ponieważ mam ten sam problem moja ma 2.5 roku po roku użytkowania się zepsuła ,serwis był naprawił.

Minęło półtora roku znów się zepsuła serwis zamówiłam ale na własny koszt ,będzie w czwartek

Dla mnie jest to skandal gdyż produkty Samsung do tanich nie należą A się cenią za wysoko, jak na takie wady techniczne  lodowek powinno być 5 lat gwarancji 

Teraz się okaże że lodówka się nadaje na śmietnik za 6 tyś po 2,5 roku użytkowania SAMSUNG BRAWO 

Pozew zostanie zastosowany w 100%

Aneta3
Apprentice
Opcje

witam. Moja sytuacja była nieco inna gdyż u mnie już na pierwszej wizycie serwisant stwierdził uszkodzenie agregatu oraz zaolejony układ chłodzący a także to że lodówka jest nie do naprawienia. Napisałam oficjalne pismo do Samsunga, z pytaniem dlaczego dają 10 lat gwarancji na coś co nie jest do naprawienia a także poczynia szkody po uszkodzeniu w całym sprzęcie powodując brak możliwości naprawienia go, gdyż części powiązane z agregatem są niewymienne i z żądaniem wymiany sprzętu. Samsung w stosunku do mnie zachował sie naprawdę rewelacyjnie. Nie dość że uznał moją reklamację to jeszcze w przeciągu tygodnia miałam nową lodówkę. 

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Izunia1985 tak jak pisze @Aneta3, skontaktuj się w tej sprawie z Działem Reklamacji, jeżeli serwis uzna, że urządzenie nie jest możliwe do naprawy.

0 Like
Łukasz5
First Poster
Opcje

Witam.  Mam problem z lodówką Samsung chef collection. Poszedłem kupić lodówkę do euro AGD prosiłem o taką pod zabudowę. Po miesiącu użytkowania zaczęła zamrażać produkty, chciałem zgłosić na infolinię Samsung okazało się że ta która mi sprzedano nie jest pod obudowę. Zgłosiłem w sklepie serwis przyjechał wyciągnął na środek kuchni i kazał i tyle. Co mam robić aby wymienili mi na nową pod zabudowę ?

0 Like
Opcje

Cześć @Łukasz5,

wygląda na to, że dostałeś błędną informację i niewłaściwy produkt w sklepie 😞 Pozostaje reklamować towar w sklepie jako niezgodny z umową.

0 Like
edyta2020
First Poster
Opcje

Czy można prosić od Pani o kartę gwarancyjną lodówki? Niestety nie otrzymałam przy zakupie, a mam ten sam problem z Lodówką.