Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Program Eco 40-60

(Temat utworzony: 03-09-2021 08:07 PM)
13603 Wyświetlenia
MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Mam pytanie co do tego programu jak w tytule. W instrukcji obsługi jest napisane, że można prać w temperaturze 40 lub 60 °C tylko jak to zrobić żeby wybrać jedną lub drugą przed praniem. Po nastawieniu programu pokrętłem świecą się obydwie. Przycisk wyboru temperatury prania nie działa. Możliwe żeby to się zmieniało w trakcie trwania programu? Pralka WW70TA026AE
0 Like
21 Odpowiedzi
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Jest to po prostu nazwa ekologicznego programu piorącego narzucona przez Unię Europejską (poprzednio Bawełna Eco). Ten program jest w stanie wyprać normalnie zabrudzoną bawełnianą bieliznę zadeklarowaną jako nadającą się do prania w temperaturze 40 ° C lub 60 ° C, łącznie w tym samym cyklu. Nic się nie wybiera, wrzucasz wszystko, a program sam ogarnia. Dokładnie chodzi o wskaźnik efektywność energetycznej (EEI).

MarcinezK
Pathfinder
Opcje
W takim razie to bezużyteczny program.
0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Unia Europejska twierdzi, że ekologiczny 😛 Wszystka bawełna do jednego wora, nie trzeba segregować 😉 Producenci pralek mają obowiązek go dodać.

MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Unia już nie raz pokazała że jest bezmózgim organem. Ubrania, które można prać w 40° nie można w 60. Na siłę chcą prostować banany 😀
0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Doczytałem, że działa to tak:
"W przypadku programu Bawełna ECO 40/60 temperatura prania jest obniżona, a czas prania wydłużony.
Oszczędza to energię przy takim samym efekcie prania".

MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Czyli teoretycznie powinno prać w 40 a efekt taki jakby prać w 60. Tylko po co komplikować proste rozwiązania?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Zbigolek  tak to dokładnie działa jak opisujesz 👍

Inka
First Poster
Opcje

A ja mam taki problem, że po ustawieniu tego programu temperatura w ogóle się nie wyświetla, ustawienie temperatury nie działa, drzwiczki pralki są przez cały okres trwania programu zimne, czy to tak.ma być?

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

@Inka  Możesz dołączyć zdjęcie panelu i model pralki?

0 Like