Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Suszarka samsung DV90M6200CW/EO 9kg.

(Temat utworzony: 16-04-2021 05:54 PM)
3440 Wyświetlenia
Rodrig
Pioneer
Opcje
Witam serdecznie mój problem polega na tym że z drzwiczek suszarki wydobywa się powietrze i oczywiście KURZ. Czy jest na to jakiś sposób?. Dodam że wszystko jest wypoziomowane. 

image

image
Pochwyt

image
Pochwyt

image
Dół

22 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rodrig  Witam

Jeżeli drzwiczki są szczelnie zamknięte, nie są uszkodzone, również proszę sprawdzić czy uszczelka nie jest uszkodzona.  Jeżeli wszystko wydaje się w porządku a mamy podejrzenie że urządzenie działa w wadliwy sposób pozostaje skontaktować się z serwisem.

Rodrig
Pioneer
Opcje
Dziękuję za odpowiedź.
No właśnie niestety nie są szczelne 😭, sprzęt kupiony 2019.12.08 pedantycznie czysczony wilgną szmatką beż detergentów. Uszczelka jest cała nie uszkodzona. Wystarczy lekko docisnąć drzwiczki i problem znika. A tak to jak się stoi obok to słychać świszczenie jak wiatr chula no i kurz wylatuję 😪 a sama Uszczelka w tych miejscach jest od kurzu jak na foto. Mam cały sprzęt samsung bo jest intuicyjny i ładny ale nigdy bym nie przepuszczał że suszarka za 3500 zł będzie mi świszczeć i rozpylać kurz po całej łaziece.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rodrig  Niestety jeżeli uszczelka jest nieszczelna trzeba będzie skontaktować się z serwisem

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

andrzejpaz
Apprentice
Opcje

U mnie sytuacja jest dokładnie taka sama. Pralka ma 2,5 roku
dokładny model to Samsung DV90M5200.

Uszczelka jest cała jednak przy każdym suszeniu z drzwiczek wydobywa się powietrze a kurz jest w całej łazience. Obecnie wymiana uszczelki nie wiem czy przyniesie rezultat (koszt ok 120 zł). Jest to dla mnie porażka że suszarka za 3500 zł ma taki problem.

Proszę o informację jak serwis się zapatruje na ten temat

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@andrzejpaz Cześć! 

Jeśli urządzenie jest już po okresie gwarancji, to należy skontaktować się bezpośrednio z autoryzowanym serwisem, który wyceni dla Ciebie łączny koszt usługi oraz naprawy. Serwis znajdziesz tutaj -> https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Rodrig
Pioneer
Opcje
Witam u mnie serwis naprawił usterkę lecz nic nie wymieniali. Jeżeli uszczelkę masz całą to zobacz czy te 4 szt. Śrub nie są luźne (foto). Uszczelka przylega do szarego plastiku, spróbuj docisnąć ten zaczep blacha jest tam dość elastyna i powinien się wcisnąć ( zamek drzwiczek) foto Jeżeli będzie on głębiej to drzwiczki docisną bardziej uszczelkę, mam nadzieję że się uda. Pozdrawiam 20220131_211219_8887_1643659940.jpg20220131_211137_8886_1643659899.jpg
andrzejpaz
Apprentice
Opcje

Na początku chciałem ocenić wypowiedź pana Huberta - Experta.

Bez sensu jest wypowiedź na forum "Jeśli urządzenie jest już po okresie gwarancji, to należy skontaktować się bezpośrednio z autoryzowanym serwisem"

Forum polega na tym aby pomóc znaleźć rozwiązanie a nie odsyłać do serwisu. 
JAK DLA MNIE KOMPLETNA IGNORANCJA KLIENTA I ZARADZENIE NA PROBLEM !!

Rodrig dzięki za pomoc. Sprawdziłem śruby jednak wszystkie były dokręcone. Serwis doradził wymianę drzwiczek w suszarce (koszt 500 zł + przesyłka + 150 zł ekspertyza) a pomogła uszczelka do okien 8 zł.

Oryginalną uszczelkę mam całą jednak zrobiła się płaska po 2,5 roku użytkowania.

Nie zmienia to faktu że od sprzętu za 3500 można się spodziewać trochę więcej.

ROZCZAROWANY

Members_wXphoIK
First Poster
Opcje

Panie Andrzeju 

Jak Pan to uszczelnił uszczelka do okien? Mam ten sam problem z uszczelka, wymieniona na nową i drzwi nie dochodzą.

0 Like
Rodrig
Pioneer
Opcje
Ja też mam płaską uszczelkę więc musieli coś zrobić by drzwiczki dociskały się mocniej. Sama uszczelka jest mleka i elastyczna, wystarczy kilka milimetrów by to uszczelnić. Dlatego pomyślałem by docisną tą blachę do której dokręcony jest zaczep by drzwiczki się blokowały. Co do sprzętu za 3500 to masz rację co najmniej 1000 zapłaciliśmy za dizajn 🤣 kupowałem razem z pralką wyszło 6500 na święta 2019. Znajomy kupił z firmy znanych odkuraczy za 4200 suszarkę i pralkę, u mnie serwis 2x u niego 0 😱. Mam jeszcze pytanie, czy zbiornik ( niby filtr )na kurz Już się na dole rozleciał? Jak mi😂 już w pierwszym dniu wiedziałem że to szybko się rozleci, a wystarczyło połączyć plastik z gumą 😆. 20220209_214315_9055_1644439396.jpg20220209_214217_9054_1644439339.jpg