Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

piekarnik NV7B5645TAK/U2 "pstrykanie"

(Temat utworzony: 27-08-2023 01:07 PM)
1599 Wyświetlenia
Spyt
Journeyman
Opcje

cześć. Może banalne pytanie, ale zauważyłem że podczas pracy piekarnika dość często słychać "pstrykanie" jakby coś przełączało , czestotliwość co ok.30sek. czy to jest normalny objaw czy mamy jakiś problem. dzięki

0 Like
14 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Dość często taki efekt daje zalany iskrownik kuchenki, po wysuszeniu wszystko powinno wrócić do normy.
0 Like
Spyt
Journeyman
Opcje
Problem z piekarnikiem. Nie kuchennka.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rozumiem że Pan ma piekarnik elektryczny razem z kuchenką gazową?
0 Like
Spyt
Journeyman
Opcje
Nie. Piekarnik alektryczny model jak w tytule posta. Dual Cook. Problem polega na "pstrykaniu-przełączaniu" po nagrzaniu sie piekarnuka do odpowiedniej temperatury.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rozumiem że wszystko pozatym działa poprawnie? W piekarnikach czasami słychać było też przekaznik
Spyt
Journeyman
Opcje
Tak poza ta dolegliwoscią nie widze innych problemów.
Co zrobic aby usterka ustapila?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Spyt, Czy to "pstrykanie" występuje cały czas bez przerwy ? Posiadam trochę inny model (NV7B4425ZAK) i w nim też słychać opisywane przez Ciebie cykanie, ale występuje to przy włączaniu/wyłączaniu grzałek. Jestem tego samego zdania co @_Technik_, że ten dźwięk pochodzi z przekaźników.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Spyt  Cześć

Jeżeli chodzi o pstrykanie, to faktycznie ono występuje, nie jest to objaw usterki. dźwięk jest generowany przez przekaźnik, który reguluje pracę grzałek.

Spyt
Journeyman
Opcje
Dzis jeszcze potestuje piekarnik. Ale faktycznie wczoraj po właczeniu nic sie nie działo dopiero w momencie dogrzania do zadanej temperatury zaczęło byc słyszalne "pstrykanie-cykanie". Tylko co mnie zastanawia ze to wystepuje z dużą częstotliwością co ok.20-30 sekund. Moze szukam dziury w calym, ale dopiero poznaje ten sprzet.
0 Like