Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

piekarnik NV7B5645TAK/U2 "pstrykanie"

(Temat utworzony: 27-08-2023 01:07 PM)
1629 Wyświetlenia
Spyt
Journeyman
Opcje

cześć. Może banalne pytanie, ale zauważyłem że podczas pracy piekarnika dość często słychać "pstrykanie" jakby coś przełączało , czestotliwość co ok.30sek. czy to jest normalny objaw czy mamy jakiś problem. dzięki

0 Like
14 Odpowiedzi
Spyt
Journeyman
Opcje
Ok. Dzięki za pomoc . Może faktycznie nie ma sobie co dobierać do glowy😁
0 Like
Spyt
Journeyman
Opcje
A jednak nie daje mi spokoju. Sytuacja z dzisiaj. Wracam do domu po pracy zonka przy włączonym piekarniku. Czekajac na obiadek, chce mnie trafić pstryk,pstryk z czestotliwoscia co 4-5 sek, no chyba jednak cos nie tak.I teraz temat taki kuchnia po generalnym remoncie instalacja zupelnie nowa, 3 tygodnie temu piekarnik zainstalowany kilka uruchomien było ok, pozniej zacząl sie problem kilkanasie minut pracy i wywalało bezpieczniki, po zgłoszeniu elektrykowi kazał przepiac na inne gniazdko z innego bezpiecznika . Problem znikł. Piekarnik normalnie pracuje przez 1.5 tyfodnia. Od 3-4dni zaczeło sie pstrykanie. Wpadlem na pomysł podłączyłem piekaenik znowu na inne gniazdo, inny bezpiecznik i co piekarnik pracuje juz ok 30minut i wszystko gra. Kurcze gdzie problem.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Spyt  jeżeli niepokoi Pana ten sygnał to można wezwać serwis aby zobaczył czy praca piekarnika jest prawidłowa lub wysłać zgłoszenie z nagraniem tego dźwięku przez formularz:

Może Pan przesłać informacje w dogodnym dla Pana momencie poprzez formularz zgłoszeniowy: https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/

Karola12345
First Poster
Opcje

Witam,

Od kilku dni mam piekarnik dual cook flex model NV7B4545VAS. Niepokoi mnie cykanie podczas pieczenia wydobywające się u góry piekarnika. To jest takie cyknięcie jak przy włączaniu światła. Dzwięk ten pojawia się co około 30 sekund. Czasem raz pyknie a czasem jest seria takich 3 pyknięć. Czy to normalne? Czy wszystkie piekarniki elektryczne tak mają czy może dostałam popsuty egzemplarz? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie 🙂

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jeśli cykanie występuje w Pani piekarniku tylko podczas pieczenie, to jest to załączanie i wyłączanie się grzałki.