Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z zbiornikiem wody

(Temat utworzony: 16-10-2024 03:48 PM)
608 Wyświetlenia
Members_KcfK55e
First Poster
Opcje

Witam, mam problem z suszarką Samsung model DV90N8289AW. Otóż, gdy włączam dowolny program, suszarka po dosłownie minucie zatrzymuje się i wyświetla komunikat, że jest pełny zbiornik wody, gdzie jest pusty. Odkręciłem z tylu ( na załączonym zdjęciu) pokrywę gdzie chyba jest prawdopodobnie jakaś pompa ( nie znam się :smiling-face: ) i była tam woda myślę, że tak z 0,5 cm nad powierzchnią. Pomimo usunięcia wody, wysuszenie komponentów, suszarka nadal widzi ten błąd. Czy miał ktoś podobny problem? Proszę o pomocpojemnik.jpgproblem.jpg

4 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_KcfK55e  Witam

Niestety w tej sprawie trzeba będzie kontaktować się z najbliższym serwisem:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jeśli suszarka wyświetla nadal komunikat o pełnym zbiorniku wody. Proszę sprawdzić w filtr jeśli suszarka taki posiada czy nie został zapchany.
Druga przyczyna to pompa cyrkulacyjna która pompuje skropliny do pojemnika. Może być zabrudzona lub zatkana.
zlociutki
First Poster
Opcje
Pompa wymieniona na nową zbiornik skorpion opróżniony i dzieje się to.samo czy czujnik plywak może być uszkodzony ?
0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @zlociutki

Niestety może, jednak najlepiej byłoby gdybyś skontaktował się z serwisem, żeby nic dodatkowo nie uszkodzić. Powinni uporać się z tym raz dwa :).