Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyrzucaniem kostek lodu

(Temat utworzony: 02-08-2021 11:52 PM)
4930 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Kasiasi
First Poster
Opcje

Witam

Kostkarka produkuje lód ... niestety nie działa "wyrzucanie" lodu. Przy próbie uruchomienia podawania ldu - słychać buczenie i nic sie nie dzieje.

Dodam, że opróżniłem pojemnik z lodu, został odmrożony, zresetowałem kostkarkę i dalej to samo ...

Czekam na sugestie związane z rozwiązaniem problemu.

Dziękuje!

0 Like
11 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kasiasi, cześć! Co masz na myśli, mówiąc o resecie kostkarki? Jeśli robiłeś test kostkarki, to nic więcej zdalnie na forum nie wymyślimy. Pozostaje kontakt z serwisem. Listę autoryzowanych punktów serwisowych znajdziesz tu: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
PATI1
Student
Opcje

Hej. U mnie było to samo. Usterka okazała się bardzo banalna. Przez nieuwagę  zasłoniłam ten otwór  wewnątrz zamrażarki na tylniej ściance na samej górze (postawiłam tam pudelko z lodami). Po usunięciu kostkarka zaczęła normalnie wyrzucać lód.  Pozdrawiam 

Kapiś
Student
Opcje
Lodówka od jakiegoś czasu nie wyrzuca lodu z lodówki sama kostkarka produkuje lód i podaję wodę do szklanki niestety lodu nie od czego zacząć lodówka była odłączona już od prądu w celu resetu i nic to nie dało jak lodu nie wyrzucała do szklanki tak jest i dalej 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę ustawić na początek niższą temperaturę i sprawdzić czy przewód podawania kostek nie jest przytkany.
Kapiś
Student
Opcje
Temperatura ustawiona jest na -22 Przewód nie jest przytkany
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę ustawić na -18 i sprawdzić ponownie
0 Like
Kapiś
Student
Opcje
Dalej nic
0 Like
OliwiaB
Expert
Opcje

Cześć @Kapiś!

Sprawdź koniecznie kilka rzeczy. Przede wszystkim - pracę łopatki dozownika. Trzeba wyjąć pojemnik i u góry przycisnąć przycisk, który uwolni łopatkę - powinna się obrócić. Przy okazji wyjęcia pojemnika, zerknij do tunelu, czy nie jest zamarznięty, czy nic go nie przytyka. Sprawdź również samą komorę zamrażarki, czy nie ma szronu, a otwory wentylacyjne nie są przysłonięte. Po tych czynnościach warto jeszcze przeprowadzić reset lodówki, tj. odłączyć ją od prądu na minimum 15-20 minut, tak żeby żywność się nie zepsuła, ale elektronika mogła się całkiem odciąć. Niżej wysyłam link do filmiku obrazującego test łopatki:

https://www.samsung.com/pl/support/home-appliances/resetowanie-kostkarki-chlodziarko-zamrazarka-side...