Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Waterwall - Nie działa waterwall

(Temat utworzony: 08-01-2020 02:53 PM)
21173 Wyświetlenia
zimnyyy
Journeyman
Opcje

Drodzy,

mam problem ze zmywarką Samsung Waterwall. Szukałem rozwiązania w sieci, na forach itd. Kupiłem zmywarkę Samsung Waterwall 4 lata temu. Od około roku nie zmywa naczyń w dolnym koszu. Ewidentnie jest problem z waterwall. W środkowym koszu naczynia są domyte i sztućce również. 

Temat już przerabiałem kilka miesięcy temu ale się poddałem. Wracam do niego teraz ponownie. 

Sytuacja wygląda tak:

Zmywarka nie komunikuje żadnych błędów, żadnych sygnałów itp. Normalnie działa ale nie myje w ogóle naczyń w dolnym koszu. 

Zmywarkę czyściłem sprawdzałem węże z wodą. Nawet wymusiłem uruchomienie zmywarki z otwartymi drzwiami, żeby sprawdzić czy dolny panel waterwall się porusza i na początku się porusza. Testy wykonałem tylko kilka minut z wiaodmych względów nie chciałem zalać mieszkania. 

Wszystko sprawdziłem co byłem w stanie i co jest w poradnikach Samsunga. 

Dolny panel podczas przesuwania wydaje dość dziwne głośne dźwięki, których kiedyś nie słyszałem. Mam wrażenie, że na początku na chwile się poruszy, a później się blokuje, bo w trakcie zmywania już tego dźwięku nie słychać. 

Co może być przyczyną? Gdzieś na forum serwisantów AGD wyczytałem, że problem jest znany i dotyczy napędu.

Jeżeli to jest napęd wiecie jaki jest orientacyjny koszt naprawy? Czy jest to w ogóle opłacalne?

0 Like
147 Odpowiedzi
maniek33
Explorer
Opcje
Wymieniłem silnik na ten za 300 parę zł z north i problem dalej występuje co może być jeszcze przyczyną?
0 Like
maniek33
Explorer
Opcje
Proszę o pomoc bo nie wiem już co mam robić złomować ją czy próbować jeszcze naprawiać?
Za co odpowiedzialny jest ten czujnik?
Po wymianie na nowy silnik WW dalej nie odbija tylko trajkocze jak dojedzie do końca.
0 Like
Agnieszka 1
First Poster
Opcje

Witam

Mam ten sam problem co reszta padł waterwall tylko nie wiem co kupić mój model to DW60M9550BB, zmywarka myje cały program tylko nie dolny kosz waterwall nie przesuwa się tylko stoi w jednym miejscu, zmywarka ma 2,5 roku 2 razy naprawiana na gwarancji raz wymiana napędu i raz wymiana elektroniki napędu bo  nie myła tylko wydawała dziwne dźwięki i pokazywał się błąd, teraz ewidentnie nie myje  listwa, czy wystarczy jak zakupie no właśnie co sam napęd, czy napęd z silnikiem np. Na North jest chyba za 189, ale nie wiem czy tylko to, czy cos innego? Z góry dziękuję za odp

0 Like
rkkiler
Apprentice
Opcje

Witam, 

przede wszystkim wymiana silnika, w klinice24 jest za 85pln 

0 Like
PeterDKat
First Poster
Opcje

Do mojej zmywarki DW60M9550Bus przyjechał wczoraj serwis Samsunga. Gościu podpiął urządzenie i stwierdził uszkodzenie silniczka, elektroniki i pompki wody. Mimo że jedynym objawem było dziwne stukanie waterwall'a. Skasował mnie na 260 PLN za diagnozę. Powiedział że naprawa się już chyba nie opłaca bo wyjdzie powyżej 1200 PLN. Szlag mnie trafił. Zmywarka ma zaledwie 26 miesięcy.  Zastanawia mnie tylko fakt że dlaczego niby uszkodzona jest elektronika skoro nigdy nie było z nią  żadnych problemów??? Silniczek jak najbardziej może być uszkodzony bo szarpie. Pompka pewnie też bo jakiś czas temu wpadł mi do niej kawałek szkła i ja zablokował. Nie wiem co zrobić czy szukać części i samemu wymienić czy dać sobie spokój?

0 Like
Roziu
Explorer
Opcje

Proszę kupić silniczek i samemu wymienić. 

Tutaj na forum już dużo osób to zrobiło i zmywarki dalej pracują.

Czy woda jest wlewana i wyciągana ze zmywarki? Chodzi o pompę wody - a raczej pompę myjącą

0 Like
PeterDKat
First Poster
Opcje

Jeżeli chodzi o wodę to nigdy nie zauważyłem z tym żadnych problemów. Jedynie raz gdy wpadł kawałek szkła ze szklanki. Wtedy zostawała woda w zmywarce. Serwisant powiedział że pompka pracuje ale nieprawidłowo i przez to może spalić się grzałkę. Jaki silniczek do waterwall'a kupić do mojej zmywarki? 

0 Like
Roziu
Explorer
Opcje

north.pl/czesci-do-zmywarek/czesci-samsung/czesci-do-dw60m9550bbeo-zmywarki-samsung,0,DW60M9550BBEO,m3114325.html

0 Like
HubertK
Expert
Opcje

@Agnieszka 1 Cześć!

Czy kontaktowałaś się w tej sprawie ponownie z infolinią techniczną Samsung? 

Tam specjaliści będą w stanie sprawdzić Twoją historię zgłoszeń. Samą usterkę zaś najlepiej, aby zweryfikował serwis na miejscu. Na odległość nie stwierdzimy w  100%, co jest do wymiany.

0 Like