Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Waterwall - Nie działa waterwall

(Temat utworzony: 15-07-2021 01:49 PM)
1340 Wyświetlenia
zimnyyy
Journeyman
Opcje

Drodzy,

mam problem ze zmywarką Samsung Waterwall. Szukałem rozwiązania w sieci, na forach itd. Kupiłem zmywarkę Samsung Waterwall 4 lata temu. Od około roku nie zmywa naczyń w dolnym koszu. Ewidentnie jest problem z waterwall. W środkowym koszu naczynia są domyte i sztućce również. 

Temat już przerabiałem kilka miesięcy temu ale się poddałem. Wracam do niego teraz ponownie. 

Sytuacja wygląda tak:

Zmywarka nie komunikuje żadnych błędów, żadnych sygnałów itp. Normalnie działa ale nie myje w ogóle naczyń w dolnym koszu. 

Zmywarkę czyściłem sprawdzałem węże z wodą. Nawet wymusiłem uruchomienie zmywarki z otwartymi drzwiami, żeby sprawdzić czy dolny panel waterwall się porusza i na początku się porusza. Testy wykonałem tylko kilka minut z wiaodmych względów nie chciałem zalać mieszkania. 

Wszystko sprawdziłem co byłem w stanie i co jest w poradnikach Samsunga. 

Dolny panel podczas przesuwania wydaje dość dziwne głośne dźwięki, których kiedyś nie słyszałem. Mam wrażenie, że na początku na chwile się poruszy, a później się blokuje, bo w trakcie zmywania już tego dźwięku nie słychać. 

Co może być przyczyną? Gdzieś na forum serwisantów AGD wyczytałem, że problem jest znany i dotyczy napędu.

Jeżeli to jest napęd wiecie jaki jest orientacyjny koszt naprawy? Czy jest to w ogóle opłacalne?

0 Like
141 Odpowiedzi
macieklublin
First Poster
Opcje

Mam to samo i szlag mnie trafia.... Z powyższego wynika, że nawet serwisu nie ma po co się zgłaszać...

0 Like
Zmywarka
First Poster
Opcje

Wlasnie dzis moja zmywarka  dw60k8550bb przestała zmywac z dolnej polki .. nie działa system Waterwall zmywarka ma 3 lata a 2 razy wymieniana była już pompa . Wszystkie sprzęty jakie mam w domu a jest ich naprawde sporo sa samsunga a ta zmywarka to chyba jedyny bubel jaki sie trafił.Jak w tak drogim sprzęcie moze byc znana producentowi wada a ten nie poczuwa  się do akcji serwisowaj.Jestem dziennikarzem i ostatnio opisywałem podobny problem tyle ze w motoryzacji ale tam problem był rozwiązany fachowo nawet auta 20 letnie po stwierdzeniu tej wady miały wymieniane elementy na koszt producenta.. Masakra.

0 Like
Roziu
Explorer
Opcje

Witam serdecznie,

"Do diagnozy usterki dedykowany jest autoryzowany serwis." - pani Aleksandro my wiemy jaka jest usterka (uszkodzony WW w zmywarce), nie znamy przyczyny usterki - prawdopodobnie jest to wada produkcyjna, albo specjalne działanie firmy, które powinno być naprawione na koszt producenta.

Wizyta Waszego serwisanta kosztuje 500 zł. Przyjedzie pan z serwisu, który zerknie - sprawdzi, że jest uszkodzony napęd WW i skasuje 500 zł. Naprawa ewentualna to kolejne 500 - 700 zł.

----------------

W domu posiadam sprzęt Samsunga:

- zmywarka

- zamrażarka (osobna)

- lodówka (osobna)

- kuchenka mikrofalowa

- piekarnik

- kuchenka gazowa

----------------

Pozdrawiam.

0 Like
Opcje

Cześć @Roziu ,

Jeśli jesteś przekonany o przyczynie usterki skontaktuj się z serwisem i zgłoś, że chciałbyś naprawę tej konkretnej części. Nie widzę problemu, dlaczego serwis miałby nie wymienić zamówionej przez Ciebie części podczas jednej wizyty.

0 Like
Zmywarka
First Poster
Opcje

Ja myślę ze tu nie chodzi o licytacje w temacie  co się zepsuło.. jesli ktoś ma w domu kilka urządzeń 1 firmy to znaczy ze ufa temu producentowi.... ale łatwo zdobyć zaufanie i łatwo je stracić... myślę ze bardziej oczekiwaliśmy pomocy w rozwiązaniu problemy ... zaopiekowanie się klientem i poszukanie wspólnego rozwiązania.. np uważam że nic by się nie stało jesli sprzedano by nam ten naped na preferencyjnych warunkach... 

0 Like
Roziu
Explorer
Opcje

Witam,

Otrzymał Pan ode mnie wiadomość prywatną? Dotarła do Pana?

Pozdrawiam.

0 Like
Zmywarka
First Poster
Opcje
Tak dziekuje.. kawal dobrej roboty
Szkoda ze cena części tak skoczyla.. ale wielkie dzieki
0 Like
AnetaML
Apprentice
Opcje

Dzień dobry,

W jaki sposób można sprawdzić czy w konkretnym modelu jest gwarancja 5 lat na WW? 

Model: DW60M9550BB/E0

AnetaML
Apprentice
Opcje

Dzień dobry,

Załamałam się. Od ponad miesiąca próbuje naprawić zmywarkę WW model DW60M9550BB. Zmywarka owszem kupiona w maju 2019 roku ale uzytkoqana była o sierpnia, zepsuła sie w czerwcu więc nawet nie po dwóch latach. W ramach ubezp mieszkania przyjechał serwisant który stwierdził uszkodzenie ramienia myjącego z silnikiem. Niestety nie naprawia bo trzeba też wymienić moduł sterujący a on nie jest dostępny w sprzedaży. Serwis autoryzowany natomiast stwierdził telefonicznie że taka czesc jest niedostępna i nie będą naprawiać. Pierwszy serwisant zajrzał do środka zmywarki I orzekł co uszkodzone bez jakiegokolwiek rozbierania. Nie wiem na jakiej podstawie chcą też wymieniać moduł sterujący.

Generalnie zmywarka prała i wyłączyli prąd i później już nie ruszyła. Wyjelam naczynia włączyłam panel się świeci ale zmywarka buczy. Nie mam pojęcia co mogło uszkodzić WW, czy fakt że kilkukrotnie była wyłączana woda a jak leciała ponownie to brązowa jak żur i mogła coś tam zapchać czy fakt tego wyłączenia prądu? 

Nie wiem już co robić. Cały sprzęt do nowego mieszkania Samsunga, ogrom zaufania i co???? Płyta już naprawiana, teraz zmywarka.  Serwis autoryzowany pożal sie Boże.

Pomóżcie co mogę zrobić dalej??.

0 Like
JolaŁ
Expert
Opcje

Cześć @AnetaML 

Modele objęte 5-letnią gwarancją na Water Wall mają naklejkę z taką informacją🙂

O części można zapytać w autoryzowanym serwisie: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Polecam też sprawdzić, czy sam odpływ (syfon, kanalizacja) czy nie jest zanieczyszczony🤔