08-01-2020 02:53 PM
Drodzy,
mam problem ze zmywarką Samsung Waterwall. Szukałem rozwiązania w sieci, na forach itd. Kupiłem zmywarkę Samsung Waterwall 4 lata temu. Od około roku nie zmywa naczyń w dolnym koszu. Ewidentnie jest problem z waterwall. W środkowym koszu naczynia są domyte i sztućce również.
Temat już przerabiałem kilka miesięcy temu ale się poddałem. Wracam do niego teraz ponownie.
Sytuacja wygląda tak:
Zmywarka nie komunikuje żadnych błędów, żadnych sygnałów itp. Normalnie działa ale nie myje w ogóle naczyń w dolnym koszu.
Zmywarkę czyściłem sprawdzałem węże z wodą. Nawet wymusiłem uruchomienie zmywarki z otwartymi drzwiami, żeby sprawdzić czy dolny panel waterwall się porusza i na początku się porusza. Testy wykonałem tylko kilka minut z wiaodmych względów nie chciałem zalać mieszkania.
Wszystko sprawdziłem co byłem w stanie i co jest w poradnikach Samsunga.
Dolny panel podczas przesuwania wydaje dość dziwne głośne dźwięki, których kiedyś nie słyszałem. Mam wrażenie, że na początku na chwile się poruszy, a później się blokuje, bo w trakcie zmywania już tego dźwięku nie słychać.
Co może być przyczyną? Gdzieś na forum serwisantów AGD wyczytałem, że problem jest znany i dotyczy napędu.
Jeżeli to jest napęd wiecie jaki jest orientacyjny koszt naprawy? Czy jest to w ogóle opłacalne?
04-11-2020 11:17 AM
Mam to samo i szlag mnie trafia.... Z powyższego wynika, że nawet serwisu nie ma po co się zgłaszać...
03-01-2021 10:24 PM
Wlasnie dzis moja zmywarka dw60k8550bb przestała zmywac z dolnej polki .. nie działa system Waterwall zmywarka ma 3 lata a 2 razy wymieniana była już pompa . Wszystkie sprzęty jakie mam w domu a jest ich naprawde sporo sa samsunga a ta zmywarka to chyba jedyny bubel jaki sie trafił.Jak w tak drogim sprzęcie moze byc znana producentowi wada a ten nie poczuwa się do akcji serwisowaj.Jestem dziennikarzem i ostatnio opisywałem podobny problem tyle ze w motoryzacji ale tam problem był rozwiązany fachowo nawet auta 20 letnie po stwierdzeniu tej wady miały wymieniane elementy na koszt producenta.. Masakra.
04-01-2021 10:16 AM — edytowano 04-01-2021 11:59 AM
Witam serdecznie,
"Do diagnozy usterki dedykowany jest autoryzowany serwis." - pani Aleksandro my wiemy jaka jest usterka (uszkodzony WW w zmywarce), nie znamy przyczyny usterki - prawdopodobnie jest to wada produkcyjna, albo specjalne działanie firmy, które powinno być naprawione na koszt producenta.
Wizyta Waszego serwisanta kosztuje 500 zł. Przyjedzie pan z serwisu, który zerknie - sprawdzi, że jest uszkodzony napęd WW i skasuje 500 zł. Naprawa ewentualna to kolejne 500 - 700 zł.
----------------
W domu posiadam sprzęt Samsunga:
- zmywarka
- zamrażarka (osobna)
- lodówka (osobna)
- kuchenka mikrofalowa
- piekarnik
- kuchenka gazowa
----------------
Pozdrawiam.
04-01-2021 03:11 PM
Cześć @Roziu ,
Jeśli jesteś przekonany o przyczynie usterki skontaktuj się z serwisem i zgłoś, że chciałbyś naprawę tej konkretnej części. Nie widzę problemu, dlaczego serwis miałby nie wymienić zamówionej przez Ciebie części podczas jednej wizyty.
05-01-2021 05:25 PM
Ja myślę ze tu nie chodzi o licytacje w temacie co się zepsuło.. jesli ktoś ma w domu kilka urządzeń 1 firmy to znaczy ze ufa temu producentowi.... ale łatwo zdobyć zaufanie i łatwo je stracić... myślę ze bardziej oczekiwaliśmy pomocy w rozwiązaniu problemy ... zaopiekowanie się klientem i poszukanie wspólnego rozwiązania.. np uważam że nic by się nie stało jesli sprzedano by nam ten naped na preferencyjnych warunkach...
05-01-2021 06:37 PM
Witam,
Otrzymał Pan ode mnie wiadomość prywatną? Dotarła do Pana?
Pozdrawiam.
05-01-2021 07:00 PM
15-07-2021 01:49 PM
Dzień dobry,
W jaki sposób można sprawdzić czy w konkretnym modelu jest gwarancja 5 lat na WW?
Model: DW60M9550BB/E0
15-07-2021 02:07 PM
Dzień dobry,
Załamałam się. Od ponad miesiąca próbuje naprawić zmywarkę WW model DW60M9550BB. Zmywarka owszem kupiona w maju 2019 roku ale uzytkoqana była o sierpnia, zepsuła sie w czerwcu więc nawet nie po dwóch latach. W ramach ubezp mieszkania przyjechał serwisant który stwierdził uszkodzenie ramienia myjącego z silnikiem. Niestety nie naprawia bo trzeba też wymienić moduł sterujący a on nie jest dostępny w sprzedaży. Serwis autoryzowany natomiast stwierdził telefonicznie że taka czesc jest niedostępna i nie będą naprawiać. Pierwszy serwisant zajrzał do środka zmywarki I orzekł co uszkodzone bez jakiegokolwiek rozbierania. Nie wiem na jakiej podstawie chcą też wymieniać moduł sterujący.
Generalnie zmywarka prała i wyłączyli prąd i później już nie ruszyła. Wyjelam naczynia włączyłam panel się świeci ale zmywarka buczy. Nie mam pojęcia co mogło uszkodzić WW, czy fakt że kilkukrotnie była wyłączana woda a jak leciała ponownie to brązowa jak żur i mogła coś tam zapchać czy fakt tego wyłączenia prądu?
Nie wiem już co robić. Cały sprzęt do nowego mieszkania Samsunga, ogrom zaufania i co???? Płyta już naprawiana, teraz zmywarka. Serwis autoryzowany pożal sie Boże.
Pomóżcie co mogę zrobić dalej??.
16-07-2021 11:04 AM
Cześć @AnetaML
Modele objęte 5-letnią gwarancją na Water Wall mają naklejkę z taką informacją🙂
O części można zapytać w autoryzowanym serwisie: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
Polecam też sprawdzić, czy sam odpływ (syfon, kanalizacja) czy nie jest zanieczyszczony🤔