Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniem pralki z telefonem Samsung WW80M74HN2A

(Temat utworzony: 04-03-2020 01:41 PM)
615 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witam. Mam problem z połączeniem pralki z telefonem samsung Galaxy s8. Smartthing wykrywa pralkę, lecz przy 34 lub 39 % wywala błąd. Próbowałem resetować pralkę i czyściłem pamięć aplikacji, ale to nie pomogło.  Zauważyłem że podczas instalacji w telefonie zawsze wifi w pewnym momencie przełącza się na  samsung washer i próbuje się z nią łączyć. Próba ręcznego połączenia z pralką też bez skutku. Nie wiem czy jeszcze coś robię źle?

0 Like
3 Odpowiedzi
MarcinL
Voyager
Opcje

Cześć @Anonymous User. Próbowałeś zdejmować hasło ze swojej sieci WiFi na czas parowania? Fajnie byłoby, gdybyś pokazał screen z błędem/momentem, w którym parowanie się zawiesza :winking-face:

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Cześć. Ustawiłem wifi bez hasła. W zasadzie zawiesza się przy 34 lub 39 %, a później wyskakuje że nie można połączyć. Łączę się z ruterem który działa jako tryb powtarzacza wifi i w nim ustawiłem brak hasła.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Anonymous User wygląda to na problem z autoryzacją. @MarcinL opisał to świetnie w swoim poście. 

Błąd 39% - problem z autoryzacją

Błąd ten pojawia się zazwyczaj w 2 przypadkach:

- podczas parowania urządzenie przełączyło się korzystanie z transferu danych sieci komórkowej – wtedy wystarczy upewnić się, że możemy z powrotem przełączyć telefon na właściwą sieć WIFI i ponowić próbę parowania,

- sieć WIFI, której używamy jest zabezpieczona zbyt skomplikowanym hasłem – najlepszym rozwiązaniem jest zdjęcie hasła z sieci na czas parowania urządzeń, a po pomyślnym sparowaniu ponowne przwrócenie hasła.

WAŻNE: w momencie, w którym na ekranie telefonu „osiągniemy” próg 39% trzeba ponownie wcisnąć na sekundkę przycisk Smart Control na urządzeniu (w tym przypadku np. Na pralce). Po sygnale dźwiękowym telefon przejdzie do dalszego parowania.

Zrobiłeś zgodnie ze wskazówkami?

0 Like