Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka Samsung WW80M644OPW QuickDrive - całą zardzewiała od spodu i z boków, serwis umywa ręce

(Temat utworzony: 03-03-2020 03:48 PM)
1393 Wyświetlenia
Daniel222
Journeyman
Opcje

Witam,

Mam problem z pralką w temacie, kupiłem ją nową w lutym i od razu przyjechała zardzewiała od spodu, serwis umwywa ręce, ale widzę że inne tego typu zgłoszenia były według osób ze społeczności rozwiązywane pozytywnie, o co chodzi?

Z zabawnych kwestii, sprzedawca odpisał mi właśnie, że pralka jest sprawna bo precież pierze:-)unnamed (1).jpgunnamed (2).jpgunnamed.jpg

0 Like
11 Odpowiedzi
PrzemysławK
Voyager
Opcje

Cześć @Daniel222

Powiedz proszę, co znaczy, że serwis umywa ręce? Reklamację zgłaszałeś u sprzedawcy czy na infolinii Samsung? Dobrze rozumiem, że ten styropian, w którym stoi, to opakowanie, z którego jeszcze jej nie wyjąłeś? 

0 Like
Daniel222
Journeyman
Opcje

Zgosiłem do sprzedawcy, sprzedawca zgłosił na infolinię Samsunga (w sumie bez mojej wiedzy), potem kotaktował się ze mną ktoś z serwisu Samsunga i telefonicznie przekazał informację, że nie zajmą się tym przypadkiem (niestety, ponieważ nie dostałem nic mailem a informacja była przekazana tylko telefonicznie, już nie amiętam dokładnie argumentacji dlaczego). 

Na teraz pralka jest rozpakowana i podłączona, ale mam cały czas ten styropian ze śladami rdzy w celach dowodowych. Słaba sytuacja jak dla mnie, myślę że kupując nową, fabrycznie zapakowaną pralkę, mam prawo oczekiwać że taki temat zostanie syko załatwiony a ciągnie się już miesiąc...

0 Like
JolantaŁ
Apprentice
Opcje

Hej @

Jeżeli wg. Ciebie sprawa nie jest dokończona, opisz ją, proszę i prześlij przez formularz:

Do 12 godzin otrzymasz odpowiedź. 

0 Like
Daniel222
Journeyman
Opcje
Wczoraj dostałem odpowiedź z Samsung Electronics Polska Sp. z o.o., w którym jest napisane, cytuję:

"ślady rdzy [..] to uszkodzenia spowodowane czynnikami zewnętrznymi, które nie są objęte gwarancją."

Czuję niesmak, tak ogólnie. Oto niby lider pralek premium wypuszcza na rynek zardzewiałego bubla i nie poczuwa się do odpowiedzialności. Dodatkowo, w innym wpisie na tym forum Użytkownik opisuje przypadek pralki rocznej, w której pojawiły się bomble z rdzy i ta reklamacja została uwzględniona:

https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-gospodarstwa-domowego/Rdzewieje-12-to-miesi%C4%99czn...

Jak rozumiem nowa pralka z rdzą - nie widzimy problemu, przecież działa, roczna pralka z rdzą - o matko rdza natychmiast naprawiamy w ramach gwarancji
0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Daniel222 każdy przypadek jest inny, w odpowiedzi pewnie otrzymałeś również argumentację. Możesz skontaktować się ponownie ze sprzedawcą i zgłosić sprawę z warunków rękojmi, skoro nie jest to objęte gwarancją.

0 Like
Daniel222
Journeyman
Opcje

Tak otrzymałem - "Autoryzowany Serwis dokonał dokładnego, funkcjonalnego sprawdzenia pralki" (to też cytat z odpowiedzi) - problem w tym że pralka nie była nigdy  serwisie...

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@Daniel222 serwis nie przyjeżdzał do urządzenia?

0 Like
Daniel222
Journeyman
Opcje

nie

0 Like
Opcje

Cześć @Daniel222 ,

Wyślij mi proszę numer zgłoszenia w wiadomości prywatnej. Postaram się ustalić dlaczego serwis nie pojawił się u Ciebie na oględzinach.

0 Like