30-01-2024 05:12 PM
Dzień dobry
Kilka dni temu kupiłem pralkę Samsung WW90T534DAE. Po podłączeniu pralki, przeprowadzeniu standardowej kalibracji i puszczeniu jednego prania "na pusto" przystąpiłem do testowania różnych programów prania.
Od samego początku jedna rzecz była nie tak: niezależnie od programu, jego temperatury, ilości płukań, wielkości wsadu w bębnie itd, ustawieniu autodozowania płynów na najwyższe - efekt cały czas taki sam - pranie nie pachnie. Zapach wyciąganego prania przypomina po prostu zapach mokrych ciuchów czy ręczników. Testowałem już z różnymi detergentami i ani razu nie udało mi się uzyskać efektu chociaż zbliżonego do mojej tragicznej, starej i już na pewno nie najczystszej pralki innego producenta, którą zdecydowałem się wymienić ze względu na wsad.
Nie ukrywam, że spodziewałem się znacznie więcej po urządzeniu za prawie 3000 zł.
03-04-2024 07:04 PM
Dzień Dobry, niestety autoryzowany serwis nie przyjedzie na oględziny, ponieważ w odpowiedzi na reklamację otrzymałam powielone bzdury o: nieprawidłowości montażu lub trzymania mokrego prania w zamkniętym urządzeniu. Nie poddam się i będę ponawiać reklamacje do skutku, ponieważ jestem przekonana o wadliwości sprzętu. Pralka Samsunga nie spełnia swojej podstawowej funkcji.
03-04-2024 11:57 PM
Masakra!
trzeba im dać link do tej strony - niech poczytają.
pracownik sklepu duża sieć gdzie podawałam też znał ten problem. Walcz o swoje! Ja oddałam i mam Miele i do Samsunga nie wrócę a byłam im wierna tyle lat!
powodzenia!
05-05-2024 01:55 PM
Witaj,
Nic z tym nie zrobisz. Użytkuje ten model od 5-iu lat i problem występuje od początku. Szukałem problemu już wszędzie i sprawdzałem wszystko i pranie nigdy nie pachniało. Nigdy więcej Samsunga, tym bardzie że najtańsza nie była. Natomiast wcześniej używałem najtańszej Beko, kupiona około 2013 roku za 550 zł. Pralka stoi w kotłowni i służy do prania ubrań roboczych. O dziwo cały czas działa i pranie zawsze pachnie. Dlatego uważam że Samsung jest nieudany konstrukcyjnie, detergenty są źle podawane lub rozprowadzane. Na temat śmierdzącego z niej prania, jest mnóstwo w internecie, piszą o brudnych filtrach i kołnierzach ale to bzdury. Ludzie czytajcie opinie przed zakupem. Ja już nigdy więcej nie kupię Samsunga.
17-05-2024 04:44 PM
17-05-2024 06:43 PM
@badeata Często taką przyczyną może być nawet sam detergent lub jego mała ilość.
23-05-2024 11:04 AM
Bzdura. Przez 5 lat użytkowania sprawdziłem już wszystkie ewentualności. Mniejsze i większe ilości detergentów. Tanie i te z "najwyższej półki". To nic nic daje. Czyszczenie pralki przeróżnymi specyfikami, nieznacznie pomaga i to tylko na kilka prań. Samsung powinien zwrócić pieniądze każdemu kto zakupił u nich pralkę. Wrócę jeszcze do mojej drugiej, starej pralki, 11 letniej Beko. Tam czyszczę tylko filtr i pranie zawsze pachnie. Jest stara i nigdy nie było z nią problemów a kosztowała 550 zł a nie jak Samsung, 2 tysiące.
27-07-2024 12:45 PM
Cześć Kacper, mam ten sam problem a Samsung nie chce przyjąć mojego zgłoszenia reklamacyjnego. Czy udało Ci się znaleźć przyczynę? Pozdrawiam Olga
29-07-2024 02:43 PM
Cześć @olia45!
Jeśli Twoje pranie nie pachnie, to w pierwszej kolejności spróbuj wyczyścić szufladę na detergenty, filtr oraz wąż odprowadzający wodę. Na koniec włącz program Czyszczenie bębna, a jeśli go nie masz, to dobrą alternatywą będzie Bawełna na 90*. Takie działania oczyszczą pralkę z ewentualnych pozostałości detergentów, które mogą powodować brzydki zapach.
Przy czyszczeniu szuflady weź pod uwagę wyczyszczenie deszczownic, czyli wypustek, które znajdują się na górze otworu na szufladę- to z nich podawana jest woda i jeśli jest jej podawane za mało, to pranie może nie mieć zapachu detergentów.
31-07-2024 09:58 PM
01-08-2024 09:21 AM
Cześć @Sandercia!
Pewnie, można wypróbować ręczne podawanie detergentu. Jednak nie jestem pewna czy odniesie pożądany efekt. Warto zatem przed zmianą ustawień dokonać czynności opisanych przez @JulaP, które oczyszczą wanienkę pod bębnem z wszelkich ewentualnych zanieczyszczeń, które mogą powodować brzydki zapach.