30-01-2024 05:12 PM
Dzień dobry
Kilka dni temu kupiłem pralkę Samsung WW90T534DAE. Po podłączeniu pralki, przeprowadzeniu standardowej kalibracji i puszczeniu jednego prania "na pusto" przystąpiłem do testowania różnych programów prania.
Od samego początku jedna rzecz była nie tak: niezależnie od programu, jego temperatury, ilości płukań, wielkości wsadu w bębnie itd, ustawieniu autodozowania płynów na najwyższe - efekt cały czas taki sam - pranie nie pachnie. Zapach wyciąganego prania przypomina po prostu zapach mokrych ciuchów czy ręczników. Testowałem już z różnymi detergentami i ani razu nie udało mi się uzyskać efektu chociaż zbliżonego do mojej tragicznej, starej i już na pewno nie najczystszej pralki innego producenta, którą zdecydowałem się wymienić ze względu na wsad.
Nie ukrywam, że spodziewałem się znacznie więcej po urządzeniu za prawie 3000 zł.
30-01-2024 07:37 PM
Rozumiem, Pana zdaniem jest niemożliwe żeby pralka nie działala poprawnie tylko mam przetestować każdy możliwy detergent na rynku, może akurat któryś sprawi, że pranie będzie świeże i pachnące co z tego, że te same detergenty jeszcze dzień wcześniej (w pralce o wartości 25% tego Samsunga) spisywały się świetnie
30-01-2024 08:51 PM
@Kacper4, spróbuj jeszcze w tej sprawie skontaktować się ze Wsparciem Technicznym: https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo
17-02-2024
02:12 PM
– ostatnio edytowany
18-02-2024
04:38 PM
przez
OleksiiA
Ja kupiłam pralkę za 5 tys - najdroższy model Samsunga i ten sam problem. Googlowalam problem po angielksku. Okazuje sie ze w UK I USA I australi jest to samo. Moja ma tydzień z hakiem i planuje oddać wymienić.
Zmieniłam ustawienia jestem po wielu rozmowach z Samsung i przyjeżdża w końcu ktoś do naprawy. Mam najnowszą i najdroższą pralkę Samsunga i jest dramat.
Mam na max wszytsko i nic to nie daje.
Wie pan co - ja mam ten sam problem. Nic nie pomaga. Jak prześledzić fora zagraniczne to problem dotyka użytkowników nowych pralek Samsunga i żadnych innych. Używając tych samych produktów w pralce konkurencji nie ma problemu.
17-02-2024 03:15 PM
@Eve JP Rozumiem. Jest to bardzo dziwna sprawa z tym zapachem prania w nowej pralce natomiast wszystkie możliwe rozwiązania takiego problemu zostały w tym temacie już opisane Póki co nic więcej nie przychodzi mi do głowy🤔
Pozostaje kontakt z infolinią
Co mówią w tej sprawie na infolinii Pani?
29-02-2024 02:54 PM
29-02-2024 05:16 PM
Hej - ja moja oddałam. Jak zobaczyłam ile wpisów jest w tym temacie w USA UK czy Australii - nie znam innych języków więc szukałam po ang i polsku - to oddałam pralkę. Kupiłam Miele za jeszce więcej kasy mam 2 tyg i jest cudo!
13-03-2024 09:31 PM
Witaj, borykam się dokładnie z tym samym problemem. Od 3 miesięcy użytkuję model Bespoke Quickdrive, którą kupiłam za ogromną kwotę ponad 5 tys i oprócz pięknego designu oczekiwałam czystego i pachnącego prania. Niby nic a jednak w przypadku tego drugiego jest to rzecz nieosiągalna podczas użytkowania pralki. Mimo zmniejszenia ilości płukania do 1 oraz ustawienia dozowania detergentu na poziom 3, ubrania mają nieładny wręcz zapach. Poza tym w drugim miesiącu użytkowania nieznacznie wygięła się guma fartucha, co powoduje wyciek spod bębna. Reklamacja została odrzucona a ja zszokowana dowiedziałam się, że najpewniej załadowałam za duzo ubrań i cyt: " nacisk na bębęn spowodował uszkodzenie fartucha". Jestem ogromnie rozczarowana zakupem i tak jak w przypadku nie mającego sobie równych telewizora marki Samsung, tak pralka jest nieporozumieniem.
13-03-2024 09:37 PM
@olia45 Dzień dobry
Wszystkie przydatne wskazówki możliwych przyczyn tego problemu zostały w tym temacie zawarte.
Proszę spróbować jeszcze w tej sprawie skontaktować się ze Wsparciem Technicznym: https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo
13-03-2024 09:44 PM
Weszłam na stronę i nie rozumiem jakiego wsparcia mam oczekiwać w przypadku tego typu problemu. Pralki są wadliwe i nadają się do zwrotu
13-03-2024 09:58 PM
@olia45 To czy pralka jest wadliwa może stwierdzić autoryzowany serwis. Na forum oprócz zaproponowanych porad nic więcej nie wymyślimy.