Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pranie w nowej pralce nie pachnie

(Temat utworzony: 30-01-2024 05:12 PM)
10904 Wyświetlenia
Kacper4
Journeyman
Opcje

Dzień dobry

Kilka dni temu kupiłem pralkę Samsung WW90T534DAE. Po podłączeniu pralki, przeprowadzeniu standardowej kalibracji i puszczeniu jednego prania "na pusto" przystąpiłem do testowania różnych programów prania. 

Od samego początku jedna rzecz była nie tak: niezależnie od programu, jego temperatury, ilości płukań, wielkości wsadu w bębnie itd, ustawieniu autodozowania płynów na najwyższe - efekt cały czas taki sam - pranie nie pachnie. Zapach wyciąganego prania przypomina po prostu zapach mokrych ciuchów czy ręczników. Testowałem już z różnymi detergentami i ani razu nie udało mi się uzyskać efektu chociaż zbliżonego do mojej tragicznej, starej i już na pewno nie najczystszej pralki innego producenta, którą zdecydowałem się wymienić ze względu na wsad. 

Nie ukrywam, że spodziewałem się znacznie więcej po urządzeniu za prawie 3000 zł.

54 Odpowiedzi
Kacper4
Journeyman
Opcje

Rozumiem, Pana zdaniem jest niemożliwe żeby pralka nie działala poprawnie tylko mam przetestować każdy możliwy detergent na rynku, może akurat któryś sprawi, że pranie będzie świeże i pachnące :face-with-tears-of-joy: co z tego, że te same detergenty jeszcze dzień wcześniej (w pralce o wartości 25% tego Samsunga) spisywały się świetnie

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kacper4, spróbuj jeszcze w tej sprawie skontaktować się ze Wsparciem Technicznym: https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Eve JP
Explorer
Opcje

Ja kupiłam pralkę za 5 tys - najdroższy model Samsunga i ten sam problem. Googlowalam problem po angielksku. Okazuje sie ze w UK I USA I australi jest to samo. Moja ma tydzień z hakiem i planuje oddać wymienić. 

Zmieniłam ustawienia jestem po wielu rozmowach z Samsung i przyjeżdża w końcu ktoś do naprawy. Mam najnowszą i najdroższą pralkę Samsunga i jest dramat.

Mam na max wszytsko i nic to nie daje.

Wie pan co - ja mam ten sam problem. Nic nie pomaga. Jak prześledzić fora zagraniczne to problem dotyka użytkowników nowych pralek Samsunga i żadnych innych. Używając tych samych produktów w pralce konkurencji nie ma problemu.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Eve JP  Rozumiem.  Jest to bardzo dziwna sprawa z tym zapachem prania w nowej pralce natomiast wszystkie możliwe rozwiązania takiego problemu zostały w tym temacie już opisane Póki co nic więcej nie przychodzi mi do głowy🤔

Pozostaje kontakt z infolinią

Co mówią w tej sprawie na infolinii Pani?

0 Like
RadGie78
First Poster
Opcje
Witam.Ja niestety też kupiłem pralkę samsunga addWash za ponad 4tys,i mam ten sam problem,pranie śmierdzi wodą a nie płynem, w starej pralce pachniało w całym domu po wypraniu.Serwisant stwierdził że woda wypłukuje detergent,ale jak pranie robione jest z 1 plukaniem to jak może wypłukać detergent.!!!
0 Like
Eve JP
Explorer
Opcje

Hej - ja moja oddałam. Jak zobaczyłam ile wpisów jest w tym temacie w USA UK czy Australii - nie znam innych języków więc szukałam po ang i polsku - to oddałam pralkę. Kupiłam Miele za jeszce więcej kasy mam 2 tyg i jest cudo! 

0 Like
olia45
Apprentice
Opcje

Witaj, borykam się dokładnie z tym samym problemem. Od 3 miesięcy użytkuję model Bespoke Quickdrive, którą kupiłam za ogromną kwotę ponad 5 tys i oprócz pięknego designu oczekiwałam czystego i pachnącego prania. Niby nic a jednak w przypadku tego drugiego jest to rzecz nieosiągalna podczas użytkowania pralki. Mimo zmniejszenia ilości płukania do 1 oraz ustawienia dozowania detergentu na poziom 3, ubrania mają nieładny wręcz zapach. Poza tym w drugim miesiącu użytkowania nieznacznie wygięła się guma fartucha, co powoduje wyciek spod bębna. Reklamacja została odrzucona a ja zszokowana dowiedziałam się, że najpewniej załadowałam za duzo ubrań i cyt: " nacisk na bębęn spowodował uszkodzenie fartucha". Jestem ogromnie rozczarowana zakupem i tak jak w przypadku nie mającego sobie równych telewizora marki Samsung, tak pralka jest nieporozumieniem.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@olia45  Dzień dobry 

Wszystkie przydatne wskazówki możliwych przyczyn tego problemu zostały w tym temacie zawarte. 

Proszę spróbować jeszcze w tej sprawie skontaktować się ze Wsparciem Technicznym: https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

0 Like
olia45
Apprentice
Opcje

Weszłam na stronę i nie rozumiem jakiego wsparcia mam oczekiwać w przypadku tego typu problemu. Pralki są wadliwe i nadają się do zwrotu

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@olia45  To czy pralka jest wadliwa może stwierdzić autoryzowany serwis.  Na forum oprócz zaproponowanych porad nic więcej nie wymyślimy.

0 Like