Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pralko suszarka WD8NK52E0AW Ecobbubble

(Temat utworzony: 06-12-2022 12:32 PM)
701 Wyświetlenia
Afryczka
Journeyman
Opcje

Witam 😉

Mam kilka pytań odnośnie owego modelu. 
- gdzie gromadzą się ,,kłaczki” po suszeniu? Wiem, że w samych suszarkach gromadzą się w filtrze, który każdorazowo trzeba wyczyścić. W mojej pralko-suszarce często pozostają w ogumieniu bębna, czy to normalne ? 

- czy program ,,ekonomiczny” sam dostosowuje temperaturę ? Nie da się jej zmienić samemu na panelu.

- czy pralko-suszarka poinformuje mnie o przekroczeniu limitu wagi ? Czy da się sprawdzić jaki obecnie jest załadunek ? Jeżeli tak, to w jaki sposób? 

Z góry dziękuję za pomoc. 

Pozdrawiam

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarzenaSz1  Proszę odłączyć od prądu pralko-suszarkę na 15 min. i przeprowadzić kalibrację bębna, poniżej link do instrukcji obsługi, w której jest to opisane:

kalibracja , str. 27, bęben musi być pusty:

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202103/20210301130823568/WD8NK52E0AW_04057L-01_PL_Indi... 

Screenshot_20221124_091748.jpg

0 Like
MarzenaSz1
Journeyman
Opcje

Dziękuję za informację. Zrobię tak i dam znać. Z pozdrowieniami

0 Like
MarzenaSz1
Journeyman
Opcje

Po ponownej kalibracji to samo niestety .. podczas suszenia po 20 min.pracy pralkosuszarka daje dźwięk i przestaje pracować, odblokowuje się okno bębna, w środku zimne, mokre pranie, wyświetlacz działa.

Serwis będzie nieunikniony. Ale bardzo dziękuję za zainteresowanie i pomoc.

Marzena

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarzenaSz1  niestety najwyraźniej będzie potrzebny serwis,  proszę dać znać jak po jego wizycie. Pozdrawiam 

MarzenaSz1
Journeyman
Opcje

Witajcie. Był Pan z serwisu, wymienił bezpiecznik, jest ok. Dziękuję za pomoc 👍

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarzenaSz1  Świetnie,  dziękujemy za informacje 🙂👍

0 Like
MarzenaSz1
Journeyman
Opcje

Witam ponownie. 3 tygodnie temu znowu musiałam wezwać serwis, teraz nie wyświetlał się kod błędu, ale podobnie się zachowywała pralkosuszarka podczas procesu suszenia. Było ok tydzień, teraz podczas suszenia jest migajacy kod HC. Wyłączam wtedy z kontaktu, próbuję ponownie po odczekaniu i włączam jeszcze raz i suszy wtedy do końca. Trzeci raz chyba będę musiała wezwać serwis, bo zajmuje to trochę czasu...

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MarzenaSz1  Witam 

Jeżeli wszystkie zaproponowane na forum propozycje rozwiązania problemu nie pomogły to tak trzeba będzie wezwać serwis. 

Proszę dać znać co serwis stwierdzi.

Afryczka
Journeyman
Opcje

@PrzemekM Cześć ! Po 7 miesiącach prawdopodobnie znowu zepsuta ta sama cześć, która była wymieniana. Co w takiej sytuacji ? Jest szansa reklamować pralkę całą, skoro drugi raz dzieje się to samo ? 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Afryczka  Cześć 

Tak trzeba ponownie zareklamować.  Może się Pani skontaktować w tej sprawie z infolinią.