Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pralka WW80T534DAE brak piany

(Temat utworzony: 30-06-2021 01:10 PM)
3345 Wyświetlenia
Agatoszka
First Poster
Opcje

Witam. Od kilku dni posiadam pralkę Eco Bubble WW80T534DAE. Zrobiłam już kilka prań, w tym z opcją aktywnej piany i problem w tym, że ta piana się nie robi w ogóle... Korzystam z opcji autodozowania detergentów. Pralka pobiera detergenty, bo jest ich mniej za każdym razem, ale piana nie powstaje. O co może chodzić?

0 Like
15 Odpowiedzi
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Pytaj serwis
0 Like
KruKat
First Poster
Opcje
U mnie w instrukcji jest napisane, że nawet jeśli funkcja jest włączona to piany fizycznie może nie być (nie widać jej za szybą).
0 Like
Kamil N
Journeyman
Opcje

Udało Ci się coś z tym zrobić?

0 Like
Kamil N
Journeyman
Opcje

Cześć, mam takie pytanie bo oglądałem sporo filmików Samsunga i nawet innych o funkcji EcoBubble i coś mi się nie zgadza. Od wczoraj jestem posiadaczem WW80T534DAE z funkcją autodozowania, ale przy próbach włączenia funkcji aktywna piana(30 minut) nie widzę piany - co było widać na filmikach i Samsunga i innych

Próbowałem:

- z proszkiem w podajniku ręcznym

- z płynem perwoll, autodozowanie

Obie próby nie wyszły - jak nie było piany tak nie było

I moje pytanie jest takie:

czy trzeba to jakoś ustawić (więcej proszku/płynu), czy może mam za mało prania w środku (może za mało wody dolewa) może zły proszek? temperatura? program?

czy może da się to zrobić tak bym zobaczył tą aktywną pianę bo póki co czuje że jest coś nie tak...

czy trzeba dzwonić do serwisu że nie działa.. ??

Proszę o porady, może uda mi się uniknąć naprawy nowej pralki. Z góry dziękuje

0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
0 Like
Kamil N
Journeyman
Opcje

Już to czytałem - niestety samo czytanie nic mi nie pomogło.

- nie mam diody, ale w programie napisane jest "aktywna piana"

- pralka nie była przeładowana, prania było max 2kg

- pranie było w miarę czyste - także nie jest to problemem...

Nie masz może lepszej porady ?

20220220_172829.jpg20220220_172806.jpg20220220_172745.jpg

0 Like
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje
Według producenta funkcja ta powinna działać z każdym detergentem (proszkiem, kapsułką, żelem itp.).
Skoro więc wszystkie warunki są spełnione, a piany nie ma... to najlepiej będzie skontaktować się z serwisem.
Nic więcej nie wymyślimy 🤔

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kamil N  Nie zobaczy jej Pan, ona się tworzy pod bębnem, ale to nie znaczy, że ona nie działa.

0 Like
kugo
Journeyman
Opcje
Witam serdecznie też jestem posiadaczem tej pralkii i też nie ma wogole piany i tu pytanko jak się tworzy ta piana pod bębnem to skąd się ona bierze na reklamach bo jak człowiek to ogląda na reklamach samsunga to się ma wrażenie że moja jest popsuta i mówią tam że ona jest wtlaczana do bębna wydaje mi się że ona musi tam być przy poprawnym działaniu proszę o informację 20240112_172835_1000000812_1705076916.jpg
0 Like